Strokovno predavanje OŠ Cvetka Golarja Ljutomer: Skupaj na vrtiljaku izzivov razredne stopnje

Udeležilo se ga je 61 strokovnih delavcev iz okoliških osnovnih šol in vrtcev Upravne enote Ljutomer.

Prlekija-on.net, sreda, 24. april 2024 ob 13:02
Skupaj na vrtiljaku izzivov razredne stopnje

Skupaj na vrtiljaku izzivov razredne stopnje

Timsko sodelovanje in povezovanje različnih profilov strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja je ključnega pomena za uspešno soočanje z izzivi sodobnega poučevanja. Prav z namenom spodbujanja in predvsem ohranjanja že obstoječega timskega sodelovanja ter povezovanja šolskih prostorov smo na OŠ Cvetka Golarja organizirali predavanje za strokovne delavce na področju vzgoje in izobraževanja.

Strokovno predavanje z naslovom Skupaj na vrtiljaku izzivov razredne stopnje je potekalo 10. aprila 2024 preko spletne platforme, udeležilo pa se ga je 61 strokovnih delavcev iz okoliških osnovnih šol in vrtcev Upravne enote Ljutomer, s katerimi tudi sicer že strokovno sodelujemo: OŠ Veržej, OŠ Mala Nedelja, OŠ Janeza Kuharja Razkrižje, OŠ Stročja vas, OŠ Križevci, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer s POŠ Cven, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter Vrtec Ljutomer.

Prisotne je uvodoma nagovorila ravnateljica OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, mag. Mateja Štefanec Vaupotič, ki je podala tudi ključne smernice s področja zakonodaje. Nadaljevale so članice mobilne strokovne službe OŠ Cvetka Golarja Ljutomer: specialne pedagoginje Martina Škrlec, Alenka Tancoš in Maruša Poštrak ter logopedinja Klavdija Trstenjak. Predstavile so nekatere najpogostejše izzive, s katerimi se na različnih področjih učenja soočajo učenci in podale konkretne primere strategij dela iz prakse. Dotaknile so se govorno-jezikovnega področja, področja opismenjevanja, matematičnih veščin in izvršilnih funkcij, nenazadnje pa tudi tematik, o katerih so iz prakse poročali udeleženci predavanja.
Hvaležni smo za številčno udeležbo in soustvarjanje spodbudnega učnega okolja v širšem smislu.

Skupaj na vrtiljaku izzivov razredne stopnje



Več v Kultura in izobraževanje