NK Veržej uspešno zaključil inovativni projekt v okviru programa Erasmus+

Projekt je bil osredotočen za izboljšanje dostopnosti kakovostnega športnega usposabljanja za otroke na podeželju.

Prlekija-on.net, torek, 30. april 2024 ob 11:38
NK Veržej v projektu Erasmus+

NK Veržej v projektu Erasmus+

Nogometni klub Veržej ponosno oznanja zaključek izjemno uspešnega projekta v okviru programa Erasmus+, ki je bil osredotočen na izboljšanje dostopnosti in kakovosti nogometnih programov za otroke na podeželju. Projekt "Evropski program za strokovni, družbeni in osebni razvoj skozi šport" je bil usmerjen v reševanje izzivov, s katerimi se srečujejo otroci v ruralnih območjih, in je prinesel pomembne izboljšave na področju športnega usposabljanja.

Ključni dosežki projekta:

  1. Izobraževanje trenerjev in prostovoljcev: NK Veržej je usposobil skupino trenerjev in prostovoljcev, ki so sedaj opremljeni z znanjem in veščinami za izvajanje visokokakovostnih nogometnih programov.
  2. Ozaveščanje skupnosti: Projekt je uspešno povečal zavedanje o koristih nogometa, vključno z zdravjem, socialno vključenostjo, spoštovanjem in fair play, med podeželskimi skupnostmi, starši in otroki.
  3. Finančna dostopnost: Zagotovljena je bila dostopnost programov za vse otroke, vključno z manjšinskimi skupinami, s poudarkom na enakosti in pravičnosti.
  4. Spremljanje in vrednotenje programov: Uvedeni so bili učinkoviti mehanizmi za spremljanje in vrednotenje, ki zagotavljajo stalno izboljševanje kakovosti programov.
  5. Izboljšanje infrastrukture: Vzpostavljena je bila kakovostna infrastruktura in oprema, ki ustreza potrebam in zahtevam otrok na podeželju.

Mednarodno sodelovanje in izmenjave: Projekt je vključeval tudi aktivno mednarodno sodelovanje, vključno z opazovanjem in usposabljanjem na mednarodnih turnirjih ter partnerstvi z nogometnimi klubi po Evropi. Aprila so predstavniki NK Veržej obiskali turnir Umag Trophy, kjer so navezali stike z drugimi klubi in pridobili dragoceno znanje o organizaciji mednarodnih športnih dogodkov.

Pogled naprej: NK Veržej se zavezuje k nadaljevanju in širitvi dosežkov projekta z nadaljnjim razvojem programov, ki bodo vključevali nove pristope in metode, pridobljene med projektom. Klub bo nadaljeval z deljenjem svojih izkušenj in znanj ter spodbujanjem vključevanja v športne aktivnosti na lokalni in mednarodni ravni.

Za več informacij o projektu ali nogometnih programih NK Veržej lahko obiščete spletno stran.




Več v Šport