V Cezanjevcih pripravili osrednjo proslavo v počastitev 27. aprila - dneva upora proti okupatorju

Pred proslavo sta ljutomerska županja in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer Jani Prajner položila venec na spomenik pri Ribičevem mlinu.

Prlekija-on.net, torek, 30. april 2024 ob 15:00
Osrednja proslava v počastitev dneva upora proti okupatorju, foto: Občina Ljutomer

Osrednja proslava v počastitev dneva upora proti okupatorju, foto: Občina Ljutomer

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta osrednjo proslavo v počastitev 27. aprila - dneva upora proti okupatorju pripravili v petek, 26. aprila 2024 v telovadnici OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. Slavnostna govornica je bila ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki je v svojem nagovoru med drugim dejala: »Dan upora proti okupatorju je praznik, ki nas spominja na pogum in vztrajnost naših prednikov. Je praznik domoljubja, svobode in upanja. Ob tem prazniku se moramo zavedati, da so vrednote, za katere so se borili naši predniki - svoboda, demokracija, pravica in človečnost - še vedno dragocene in da jih moramo varovati.« Županja je v svojem nagovoru spomnila tudi na tragični dogodek izpred natanko 80 let, ko je okupator pri Ribičevem mlinu v Cezanjevcih ustrelil 25 talcev.

V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in Lotmerški tamburaši. Pred proslavo sta ljutomerska županja in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer Jani Prajner položila venec na spomenik pri Ribičevem mlinu.




Več v Kultura in izobraževanje