Ribiči za 20. Pokal EU, ostali za hrustljave postrvi

Radgonski ribiči pripravljajo zanimivo druženje na ribniku v Podgradu

Prlekija-on.net, petek, 3. maj 2024 ob 11:19
Ribiški Pokal EU

Ribiški Pokal EU

Tudi ta konec tedna, v soboto in nedeljo 4. in 5. maja, se bo na radgonskem območju zvrstilo veliko takšnih in drugačnih dogodkov, ki bodo popestrili proste dni velike večine ljudi. Poleg kresov in podobnih prireditev povezanih s praznikom dela, se bo zvrstilo tudi nekaj tradicionalnih srečanj, tekmovanj in drugih druženj. Tako tudi radgonska podružnica Ribiške družine Radgona pripravlja nekaj dni po prazniku dela, v soboto, 4. maja, zanimiv dogodek, in sicer srečanje s tekmovanjem za 20. ribiški Pokal EU. Pričakuje se, da bo dogodek, zlasti ob napovedanem lepem vremenu na ribnik v Podgradu pri Gornji Radgoni poskrbel za večje druženje ribiških prijateljev na radgonskem območju.

Poleg ribičev, ki bodo od 8. do 12. ure tekmovali za omenjeni pokal in bodo trnke namakali štiri ure, organizatorji pričakujejo, da bo zraven tudi veliko drugih gostov, ne le iz Radgone, temveč iz celega severovzhoda, ki bodo navijali in se družili ob hrustljavih postrvih, ki bodo vsakemu teknile... Glede na pričakovano gnečo ljubiteljev pečenih rib, in izkušnje iz prejšnjih let, ko so na tovrstnih prireditvah v Podgradu in Lisjakovi strugi spekli več sto porcij postrvi s fižolovo oz. krompirjevo solato, iz vodstva Radgonske podružnice priporočajo, da si zainteresirani v naprej rezervirajo zapečene ribe, bodisi za domov, bodisi da jih bodo pohrustali kar ob ribniku, v prijetni družbi v naravnem okolju.

Omeniti kaže, da Pokal EU letos brani lanskoletni zmagovalec Ivan Jaušovec iz Plitvice (24.080 gramov ujetih rib), ki je slavil pred Damjanom Tomažičem iz Orehovcev (21.210 g) in Matjažem Perša iz Gornje Radgone (16.130 g)...




Več v Družabno