V Križevcih ob Florjanovi maši podelili gasilska priznanja in slavnostno sprejeli nove operativce

V Križevcih so pripravili Florjanovo mašo s podelitvijo zahvalnih plaket in kipca sv. Florjana ter slavnostni sprejem novih operativcev.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. maj 2024 ob 19:34
Florjanova maša GZ Križevci in podelitev priznanj

Florjanova maša GZ Križevci in podelitev priznanj

V nedeljo, 5. maja, je bil za gasilce Gasilske zveze Križevci poseben praznik, saj so se ozrli na svoje poslanstvo, se zahvalili za podporo in skupaj proslavili praznik Svetega Florjana z blagoslovom opreme.

Praznovanje je potekalo v Vaškem jedru Križevci pri Ljutomeru, kjer so se zbrali gasilci iz 12 društev gasilske zveze in gostje, ter s ponosom korakali po protokolu do cerkve svetega Križa, kjer je potekala svečana maša. Po maši se je z odhodom iz cerkve skozi špalir, ešalon premaknil na osrednji del praznovanja, ki je bil v Vaškem jedru.

S ponosom in hvaležnostjo so podelili najvišje priznanje Gasilske Zveze Križevci - kipec svetega Florjana, Jožefu Babiču, prav tako pa sta predsednik in poveljnik GZ Križevci podelila zahvalne plakete za pomoč in solidarnost: PGD Logarovci, Občini Križevci in Habilju Djabiriju. Ta podelitev je simbol njihovih izjemnih dosežkov in dolgoletnega požrtvovalnega dela na področju gasilstva. S tem so želeli sporočiti celotni gasilski skupnosti, da se plemenita dela in nesebična pomoč resnično cenijo.

Izvedli so častni sprejem novopečenih operativcev s podelitvijo listin in činov za operativca. V aprilu je namreč 15 kandidatk in 14 kandidatov uspešno opravilo tečaj za operativnega gasilca. Kandidatke so še prejele šopek, kot lepo gesto nežnejšemu spolu.

Župnik Štefan Vinkovič je blagoslovil dve novi motorni brizgalni, ki bosta pomembno okrepili gasilsko moč PGD Kokoriči in PGD Stara Nova vas.

Na sami prireditvi so jih nagovorili predsednica PGD Kokoriči Jožica Vrbančič, predsednik PGD Stara Nova vas Boštjan Šteiner, poveljnik GZ Križevci Miran Ros, predsednik GZ Križevci Danijel Lesničar in župan Občine Križevci Branko Slavinec.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujejo Občini Križevci, ki že vrsto let namenja podporo gasilcem v občini, zahvaljujejo se PGD Kokoriči in PGD Stara Nova vas za odlično pogostitev in pa vsem ostalim, ki so kakorkoli pomagali, da se je protokol izvedel na čudovit in slavnosten način.

Seveda, ta dan ni namenjen samo gasilcem, ampak tudi druženju celotne skupnosti.

Vsak dan se gasilci soočajo z izzivi, da bi lahko zagotavljali varnost. Zato so za nadaljnje delovanje veseli vsake podpore, naj bo to prostovoljno delo, donacija ali pa samo prisotnost na takšnih dogodkih.

"Spoštovani gasilke - gasilci, spoštovani občani, še enkrat se vam želimo iskreno zahvaliti za vaše nesebično delo in predanost. Vi ste steber naše skupnosti in brez vas bi bili mnogo bolj ranljivi. Zavedajte se, da ste cenjeni in spoštovani prav vsi," še ob tem pravijo v Gasilski zvezi Križevci z gasilskim pozdravom - NA POMOČ!




Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54