Muzejski kino in otvoritev razstave v Galeriji A. Trstenjak

V sklopu Muzejskega kina se je odvila nova filmska projekcija, v Galeriji A. Trstenjak pa je bila otvoritev gostujoče razstave.

Prlekija-on.net, sobota, 11. maj 2024 ob 08:06
Muzejski kino

Muzejski kino

V sklopu Muzejskega kina se je odvila nova filmska projekcija, ki je gledalcem ponudila izjemno senzorično doživetje. Film "Okus strasti" je z raznoliko paleto vizualnih in čustvenih elementov ter izjemno prepleteno zgodbo dodobra razvnel brbončice občinstva, hkrati pa vzbudil »apetit« za nadaljnje filmske projekcije.

Odmevi in obisk obiskovalcev so potrdili, da je koncept Muzejskega kina, ki ga je zasnovala Splošna knjižnica Ljutomer, izjemen doprinos k kulturnemu življenju v regiji. Ta inovativna pobuda predstavlja pomemben steber v širjenju kulture in umetnosti ter povezovanju z občinstvom na nov in svež način.

Vabljeni ste na naslednjo projekcijo filma z naslovom "Kraljica smeha", ki bo v četrtek, 27. junija, ob 19. uri v OE Muzej. Švedski film prinaša aktualno in ganljivo pripoved o odraščanju, ki je še posebej relevantna za mladostnike.

Opis: Trinajstletna Sasha želi postati stand-up komedijantka. Rada bi nasmejala vse, zlasti očeta, ki pod tušem joka, ker misli, da ga nihče ne posluša. Sasha noče jokati za nedavno preminulo mamo, temveč si raje naredi listo za preživetje: obriti si mora lase, nehati mora brati knjige (in učbenike!), nikoli ne sme skrbeti za živa bitja, kar pomeni, da se želi odreči najprikupnejšemu pasjemu mladičku na svetu. In četrto na seznamu: postati mora kraljica smeha! Pri tem ima veliko podporo strica, ki vodi stand-up klub, ter spodbudo dolgoletne prijateljice Marte in novega prijatelja Johna.

V Galeriji A. Trstenjak je bila v četrtek, 9. maja, otvoritev gostujoče razstave z naslovom "Izbor iz stalne zbirke Galerije Murska Sobota". Direktorica Splošne knjižnice Ljutomer, Vesna Laissani, je pozdravila obiskovalce ter se zahvalila direktorju Galerije Murska Sobota, dr. Robertu Inhofu, za uspešno sodelovanje in povezovanje med institucijama.

Dr. Robert Inhof je ob otvoritvi predstavil izbor del iz bogate stalne zbirke galerije, pri čemer so se osredotočili na prleške in prekmurske avtorje ter raznolike slikarske tehnike in stile. Na razstavi je razstavljenih 26 umetniških del.

Razstavljena so dela naslednjih avtorjev: Vladimir Potočnik starejši, Mitja Ficko, Katja Bednarik Sudec, Zlatko Gnezda, Wilhelm Heiliger, Igor Banfi, Dubravko Baumgartner, Nikolaj Beer, Robert Černelč, Sandi Červek, Jože Denko, Štefan Galič, Matjaž Geder, Endre Gönter, Marjan Gumilar, Štefan Hauko, Zdenko Huzjan, Lojze Logar, Ignac Meden, Franc Mesarič, Martina Mihoković, Gregor Purgaj, Mirko Rajnar, Natalija Šeruga Golob, Aleksander Vukan, Eva Žula.

Razstava bo na ogled do 18. junija, obiskovalce pa vabimo tudi na strokovno vodenje po razstavi, ki ga bo izvedel dr. Robert Inhof v sredo, 29. maja, ob 18. uri. Ta dan bo prav tako potekal Dan odprtih vrat, ki bo obiskovalcem omogočil obisk galerije od 11. do 19. ure, da bodo lahko še bolj poglobljeno doživeli umetniško izkušnjo.

Zapisal:
Gregor Žižek, kustos



Več v Kultura in izobraževanje