Ponovno so se pojavili veliki plakati z različnimi sporočili. Za kaj gre?

Pojavili so se veliki plakati, ki nosijo velik črn napis na beli podlagi, v spodnjem desnem kotu pa zapis ACOQ10. A ni znano, kdo stoji za njimi in za kakšno kampanjo pravzaprav gre.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. maj 2024 ob 18:00
Plakat v Ljutomeru

Plakat v Ljutomeru

V preteklih dneh smo lahko opazili, da so se v več mestih po Sloveniji pojavili veliki plakati, ki nosijo velik črn napis na beli podlagi, v spodnjem desnem kotu pa zapis ACOQ10. Tak plakat lahko opazimo tudi v Ljutomeru, kjer piše: "Ponosni smo na našo Slovenijo, naj ostane lepa in varna za vse." Po nekaterih mestih pa so v tem obdobju zasledili plakate z napisom "Všeč mi je, da zakoni veljajo za vse enako: za politike, bogate, revne, domačine in tujce."

Podobni plakati, z velikim črnim napisom na beli podlagi, so se po Sloveniji pojavili že v začetku leta, ki so nosili sporočilo "Kaj si želim v letu 2024, izločevanje ali sodelovanje?" ter marca letos, takrat s sporočili "Všeč mi je, da lahko grem zvečer sama po mestu." Tudi ti plakati so imeli v spodnjem desnem kotu zapis ACOQ10.

Na družbenih omrežjih se ob tem razvijajo različne debate, kaj bi ti plakati naj pomenili in kdo stoji za njimi. Tako lahko zasledimo, da naj bi sporočila bila povezana z migrantsko problematiko in da so v ozadju politične stranke, spet drugi predvidevajo, da naj bi šlo za oglaševalsko kampanjo nekega podjetja. Uradno ni najti podatkov, za kaj točno gre, naj bi pa bilo potrjeno, da je naročnik iz tujine.

Za kaj torej pri tem gre, očitno ni nikomur točno znano. Predvideva pa se, da bo tem plakatom sledilo še nadaljevanje in nato končno razkritje samega sporočila v celoto, kaj naj bi ti plakati predstavljali.

Ponosni smo na našo Slovenijo, naj ostane lepa in varna za vse.
Plakat v Ljutomeru


Več v Gospodarstvo