Neznanec zastrupil dva psa

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini, kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, goljufijo in mučenje živali.

Prlekija-on.net, sobota, 18. maj 2024 ob 08:14
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Policisti na območju PU Murska Sobota so v preteklem dnevu obravnavali pet kaznivih dejanj, dve prometni nesreči, povoženje divjadi, požar in osem kršitev javnega reda in miru.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini in sicer je v enem primeru v naselju Domanjševci bil ukraden traktor. Obravnavali so še kazniva dejanja poškodovanje tuje stvari, goljufijo in mučenje živali. Neznanec je v Lemerju zastrupil dva psa, katerima so veterinarji uspešno pomagali.

Policisti so še obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe prometni nesreči sta zakrivila voznika, ki sta vozila z neprilagojeno hitrostjo.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili.

Obveščajo, da še danes in jutri poteka nacionalna akcija »Mikromobilnost«. Policisti bodo v tem času poostreno nadzirali in ugotavljali morebitne kršitve kolesarjev, voznikov e-koles, e-skirojev ter pešcev, na drugi strani pa tudi morebitne kršitve voznikov motornih koles do šibkejših udeležencev v prometu. Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, da upoštevajo cestno prometne predpise in tako poskrbijo za varnost vseh udeležencev v prometu.

Meritve hitrosti bodo danes pogostejše na območju PP Murska Sobota.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34