Nogometni »trening« v oddelku 3 – 4 let Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, enote Kocljeva 2

V oddelku so si želeli okrepiti sodelovanje s starši in ga popestriti z gibalno aktivnostjo, zato so k sodelovanju povabili nogometaša NŠ Mura, Matica Maruška, ki ima v oddelku hčerko.

Prlekija-on.net, sobota, 18. maj 2024 ob 10:21
Nogometni »trening« v vrtcu

Nogometni »trening« v vrtcu

Področje gibanja kot prednostno področje v našem vrtcu, prav tako v oddelku, pomembno vpliva na načrtovanje aktivnosti, z vidika razvijanja gibalnih spretnosti in sposobnosti ter povezovanje gibanja z vsemi ostalimi področji kurikuluma.

V našem oddelku smo si želeli okrepiti sodelovanje s starši in ga popestriti z gibalno aktivnostjo, zato smo k sodelovanju povabili nogometaša NŠ Mura, gospoda Matica Maruška, ki ima v oddelku hčerko. Seveda se je z veseljem odzval našemu povabilu. Dogovorili smo se, da izvedemo nogometni »trening« za otroke.

Gospod Maruško je na športnem centru pripravil športne pripomočke za gibalno aktivnost otrok. Otrokom je predstavil tudi vso opremo, ki jo potrebujejo nogometaši za igranje nogometa - športni nogometni čevlji, ščitniki, nogavice, dres in hlačke.

V nadaljevanju je izvedel ogrevanje z otroki, sledilo je premagovanje različnih ovir na poligonu, potem so imeli otroci možnost manipulacije z žogami. Pokazal jim je kako voditi žogo. Sledilo je brcanje žoge na gol in nogometna tekma med njim in otroki.

Prijetno ponedeljkovo dopoldne smo zaključili, tako da smo se očetu Maticu zahvalili in ga povabili, da se nam še kdaj pridruži. Druženje smo zaključili s fotografiranjem. Matic Maruško nam je podaril podpisano žogo z logotipom NŠ Mura.

Zapisala: Petra Lehko, dipl. vzg.



Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31