Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer uprizorila muzikal »Veselje«

V projektu je sodelovalo 115 nastopajočih, ki so izjemno opravili svojo vlogo na odru.

Prlekija-on.net, torek, 21. maj 2024 ob 09:14
Muzikal Veselje

Muzikal Veselje

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je v četrtek 16. maja 2024 ob 19. uri v športni dvorani ŠIC Ljutomer uprizorila muzikal ''VESELJE''.

Izjemen dogodek se je odvijal v dveh predstavah v dopoldanskem času ob 9:00 in 10:30 za učence osnovnih šol UE Ljutomer in dijake Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Obe predstavi v dopoldanskem času si je ogledalo okrog 1700 učencev in dijakov.

Večerno predstavo ob 19:00, si je ogledalo čez 500 ostalih poslušalcev. Predstava je bila izvedena pod budnim očesom režiserja Sandija Jesenika.

Vsebina muzikala je govorila o uspešnem poslovnežu, ki je iz reklamnih panojev, poštnih nabiralnikov, ter televizijskih in radijskih reklam ljudem oglaševal in prodajal stvari, ki so jih nujno želeli imeti. Vendar je trgovec sčasoma začutil, da vedno bolj izgublja veselje ter postaja žalosten in brezvoljen. V svojem obupu se obrne na svoje stranke in po e-mailu prosi za pomoč. Prejel je sporočilo v katerem je bilo zapisano: ''Če želiš znova začutiti veselje, tvegaj in zapusti svet v katerega si ujet, ter se podaj ven, v odkrivanje narave, prijateljstva in ljubezni''. Končno je trgovec spoznal, da uživati življenje pomeni več kot materialne dobrine in bogastvo.

Glasbo v muzikalu "Veselje" je pod taktirko Simona Novaka v živo izvajal uigrani pihalni in godalni orkester GŠSOL. Mentor godalnega orkestra je bil Samir Azzeh. Zraven orkestra so zapeli tudi pevci mladinskega pevskega zbora GŠSOL z mentorico Ano Gnezda.

V glavnih vlogah poslovneža in vile so nastopali odlični pevci Miha Horvat/Jan Horvat in Naja Magdič/Lucija Divjak. Vse vokaliste je z izjemno natančnostjo pripravil učitelj petja Sergej Rupreht. Na odru je s svojo solo točko kot raper nastopal tudi Izidor Vogrinec, dijak GFML. Celotno zgodbo je zelo doživeto povezoval Pavel Šimonka.

Predstavo so odlično popestrile plesalke oddelka za balet GŠSOL pod mentorstvom in koreografijo Ane Germ. Izvedbo projekcije in video produkcijo so izvajali dijaki medijskega oddelka GFML. V projektu je sodelovalo 115 nastopajočih, ki so izjemno opravili svojo vlogo na odru.

Ponovitev muzikala VESELJE bo v sredo, 5. junija 2024 ob 19:30 na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu Letnega koncerta šole. Povabljeni vsi, ki muzikala še niste slišali in tudi tisti, ki ste ga že doživeli.

Zapisal Stanislav Lašič
Foto: Timi Farkaš, GFML



Več v Kultura in izobraževanje