TKD Babinci sodelovali na mednarodnem festivalu v Sanremu

Zaigrali so nekaj melodij, za katere so bili nagrajeni z bučnim aplavzom in tako v lepi luči predstavili našo Slovenijo ter tudi Prlekijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. maj 2024 ob 09:37
TKD Babinci v Sanremu

TKD Babinci v Sanremu

15. maja so se člani TKD Babinci ter ostali podali z avtobusom na pot proti Azurni obali, kjer so z glasbeno skupino sodelovali na mednarodnem festivalu ljudskega petja, glasbe in plesa. Na festivalu so sodelovale še skupine iz Turčije, Srbije, Gruzije, Litve, Bolgarije in Španije. Zaigrali so nekaj melodij, za katere so bili nagrajeni z bučnim aplavzom in tako v lepi luči predstavili našo Slovenijo ter tudi Prlekijo. Avtobus so napolnili do zadnjega kotička, na katerem pa ni manjkalo žive glasbe, smeha, vicev in seveda krsta novih udeležencev, katerega je izvedla predsednica TKD Babinci, Slavica Jureš.

"Potovali smo že 14. leto zapored in spet je bilo zelo veselo. V teh štirih dneh smo obiskali različne destinacije, kot so Monaco, Sanremo, Nice, Cannes in Antibes. Azurna obala je ena najbolj turističnih destinacij. Navdušila nas je prelepa modrina neba, privlačne obale in toplo podnebje. Najbolj pogumni smo tudi zaplavali in ob ležanju na plaži zvečer čutili, da nas je opeklo sonce. V hotelu, kjer smo bili nastanjeni, se je ob večernih urah slišala slovenska glasba. Zaigrali smo namreč na inštrumente in prepevali pozno v noč. Tudi noči so bile kratke, saj smo večkrat koga vrgli iz postelje in skupaj nazdravili. Skratka, imeli smo se krasno," nam je ob tem povedal Marjan Filipič.

Ob tem bi se rad zahvalil vsem donatorjem, ki ste jih materialno in finančno podprli ter vsem udeležencem izleta, ki ste jih razvajali s svojimi dobrotami, katere ste vzeli s sabo. Zahvala gre tudi voznikoma avtobusa AP Novak, katera sta jih varno pripeljala tja in nazaj domov.



Več v Kultura in izobraževanje