Premierni Dnevi prleške kulinarike: devet gostinskih ponudnikov, devet menijev in ena sladica, prleška gibanica

Prleška gibanica je letos povezala devet gostinskih ponudnikov, ki so se odločili sodelovati na Dnevih prleške kulinarike. Prvih šestnajst dni junija bodo sodelujoči gostinci ponudili ekskluzivni meni po enotni ceni 23 €. Devet menijev torej, devet možnosti za razvajanje vaših brbončic, in ena sladica, prleška gibanica.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. maj 2024 ob 17:53
Dnevi prleške kulinarike

Dnevi prleške kulinarike

Lokalna kulinarična posebnost Prlekije, poleg prleške tünke na vrhu kulinarične piramide pokrajine na desnem bregu Mure je zagotovo prleška gibanica. Zaradi svojega praznika povezuje ljudi ne le v Prlekiji, ampak tudi širše. Pa vendarle je letos povezala prav posebno skupino ljudi, gostince.

Koordinatorka Dni prleške kulinarike je mag. Tjaša Kos, ki je ta projekt tudi zasnovala: »Cilj je bil povezati gostince in turistične kmetije v Prlekiji, da v dveh tednih junija nudijo meni po enotni ceni, za sladico pa vsi ponudijo prleško gibanico. Vsi imajo možnost sodelovati, brez izjeme. Z dnevi prleške kulinarike želimo še bolj intenzivno promovirati prleško kulinariko, tako tradicionalno kot moderno.
Prleška gibanica je letos povezala devet gostinskih ponudnikov, ki so se odločili sodelovati na Dnevih prleške kulinarike med 1. in 16. junijem 2024. Skupaj orjemo ledino. Devet jih je, ki želijo glasno povedati, da jim je mar za lokalno kulinariko, da jim je mar za uporabo lokalnih sestavin. Dnevi prleške kulinarike ljubiteljem odličnih tradicionalnih okusov omogočajo izjemno prleško kulinarično doživetje. Dogodek je resnično edinstven, saj smo povezali tradicionalne gostilne, restavracije, ki se osredotočajo na kreativne kulinarične kombinacije, in turistične kmetije. Vzporednic z znanim kulinaričnim dogodkom ne moremo vleči, gre za popolnoma drugi koncept

Devet menijev in ena sladica, prleška gibanica

Prvih šestnajst dni junija bodo sodelujoči gostinci ponudili ekskluzivni meni po enotni ceni 23 €. Devet menijev torej, devet možnosti za razvajanje vaših brbončic, in ena sladica, prleška gibanica. Sodelovali bodo Taverna Kupljen, Gostilna Prosnik, Restavracija Mitra, Turizem na podeželju Tompa, Kasač, Gostilna Gorica, Viničarija pri gruški by Miam & Vina Belak, RG Bistro in Turistična kmetija Toplak. Rezervirajte svojo mizo direktno pri gostincu in si pravočasno zagotovite željeni termin za uživancijo.

Ni naključje, da bodo Dnevi prleške kulinarike ravno v prvi polovici junija. Društvo Kelih že enajsto leto z različnimi promocijskimi akcijami in dogodki skrbi za večanje prepoznavnosti prleške gibanice. Med vsemi dogodki je največji in najokusnejši vikend, ko ima prleška gibanica svoj praznik, to je drugi vikend v juniju.

Državno ocenjevanje prleških gibanic bo letos potekalo že enajsto leto zapored in se bo odvilo dan pred kulinaričnim pohodom v petek, 7. 6. 2024. V soboto, 8. 6. 2024, bo ob 9.00 skupinski start Kulinaričnega pohoda Prleška gibanica v Parku doživetij v Križevcih pri Ljutomeru.

Naj prleška gibanica poveže tudi vse ljubitelje odličnih okusov.
Dobrodošli v Prlekiji!



Več v Gospodarstvo