Občan oškodovan za več kot 70 tisoč evrov

Osebe, ki se predstavljajo kot Goran, Lucija, Sara, Mirta in Kristina kličejo po telefonu in ponujajo zaslužek z vlaganji v kriptovalute, sklade in umetnine. Temu nikar ne nasedajte.

Prlekija-on.net, petek, 31. maj 2024 ob 14:14
Občan je bil oškodovan za večjo vsoto

Občan je bil oškodovan za večjo vsoto

Policisti na območju PU Murska Sobota obravnavajo primer kaznivega dejanja goljufije s kriptovalutami, kjer je bil občan oškodovan za več kot 70.000 evrov.

Ob tem policisti opozorjajo na nov pojav goljufij, kjer so žrtve predvsem starejši prebivalci. Osebe, ki se predstavljajo kot Goran, Lucija, Sara, Mirta in Kristina kličejo po telefonu in ponujajo zaslužek z vlaganji v kriptovalute, sklade in umetnine. Žrtve dobijo pošiljko od kurirske službe, z odkupnino nekaj sto do več tisoč evrov. V pošiljki je kartica bestvouchers.com z geslom za dostop do spletne strani www.thebestvouchers.com. Goljufi žrtvam po telefonu prikazujejo visoke zaslužke, ki bi jih naj že dosegli, a do izplačila ne more priti, če žrtev ne vplača še dodatnega zneska.

Policija svetuje, da ne nasedate goljufom, ki vam ponujajo visoke zaslužke. Če pa so vas že ogoljufali, ne nadaljujte s plačevanjem, saj goljufi žrtve prepričujejo k vedno novim, običajno čedalje višjim vplačilom in zadevo prijavite na najbližji policijski enoti.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34