Naj igralci sezone so Savel, Lan, Jaša, Gal, Voranc Niko in Boštjan

V soboto je potekal 35. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa.

Prlekija-on.net, nedelja, 2. junij 2024 ob 10:44
35. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa.

35. Memorial Mateja Klopčiča – Dan radgonskega rokometa.

V športni dvorani Gornja Radgona je RK Arcont Radgona v soboto, 1. junija organiziral 35. Memorial Mateja Klopčiča - Dan radgonskega rokometa. Tradicionalni memorialni turnir v spomin na bivše igralce, katerega so združili z Dnevom radgonskega rokometa, je namenjen predvsem druženju različnih generacij radgonskih rokometašev. Ob tem je v Športni dvorani Gornja Radgona bilo odigranih 7 tekem, na katerih so se med seboj pomerile različne generacije radgonskih rokometašev. Svoje znanje rokometa so predstavili igralci mini rokometa, mlajših dečkov A, B in C, starejših dečkov A, mladincev, članov, veteranov ter očetov mladih rokometašev.

Tekme mlajših selekcij so minile v prijateljskem vzdušju, saj so se fantje predvsem dobro zabavali. Na tekmi mladincev in članov ter tekmi veteranov pa smo na trenutke lahko spremljali pravi rokometni boj, kjer se je na igrišču nekajkrat pošteno zaiskrilo. Kot je sedaj že navada, so svoje znanje rokometa predstavile tudi mame mladih rokometašev, ki so se preizkusile v metanju sedemmetrovk. V golu sta jim najprej nasproti stala vratarja mini rokometa in mlajših dečkov, v finalu pa kar predsednik kluba Sašo Rauter.

Na tribunah se je zbralo lepo število gledalcev med katerimi so bili aktivni in bivši igralci različnih generacij, starši, klubski funkcionarji ter ostali, ki so tako ali drugače povezani s klubom. Po končanih tekmah so se vsi skupaj preselili pred dvorano, kjer se je nadaljevalo družabno srečanje.

Na koncu dneva je sledila še zaključna slovesnost. Najprej so nagrade prejeli igralci, ki so se udeležili več kot 95 % treningov v sezoni. To so bili: Andrej Marhold, Nejc Kralj, Savel Voršič (vsi mini rokomet), Samo Mauko, Alen Kraner (oba starejši dečki A) in Nino Perša (člani).

Vrhunec dneva je bil podelitev nagrad Naj 7 igralcem sezone 2023/24.To so postali: Mini rokomet: Savel Voršič, Mlajši dečki C: Lan Hajdinjak, Mlajši dečki B: Jaša Rauter, Mlajši dečki A: Gal Žnidarič, Starejši dečki A: Voranc Novak, Mladinci: Niko Perša, Člani: Boštjan Šijanec.



Več v Šport