Dijaki GFML so se udeležili dveh prestižnih prireditev, Zotkini talenti in Bistroumni

Najprej so se v Cankarjevem domu zbrali nagrajenci na tekmovanjih iz logike, biologije, kemije, psihologije, sociologije in Mladih raziskovalcev - Zotkini talenti. Dan se je nadaljeval s slavnostno podelitvijo nagrad za državna tekmovanja iz matematike, fizike in astronomije, Bistroumni 2024, ki jo je organiziralo DMFA.

Prlekija-on.net, sreda, 5. junij 2024 ob 08:14
Dijaki GFML na dveh prestižnih prireditvah

Dijaki GFML na dveh prestižnih prireditvah

V nedeljo 2. junija. so se v Ljubljani na dveh prireditvah zbrali najuspešnejši učenci in dijaki na tekmovanjih, ki jih organizirata ZOTKS in DMFA. Med nagrajenci bili tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Najprej so se v Cankarjevem domu zbrali nagrajenci na tekmovanjih iz logike, biologije, kemije, psihologije, sociologije in Mladih raziskovalcev - Zotkini talenti. Zlati GFML-jevci, vabljeni na prireditev so bili:

Filip Zver - za zlato priznanje iz logike in zlato priznanje iz kemije
Saša Štajner - zlato priznanje iz sociologije in zlato priznanje na Srečanju mladih raziskovalcev
Nino Klemenčič - zlato priznanje iz biologije in zlato priznanje na Srečanju mladih raziskovalcev
Luka Šantavec - zlato priznanje na Srečanju mladih raziskovalcev
Samuel Gonza - zlato priznanje iz sociologije
Jakob Gjerek - zlato priznanje iz sociologije
Jakob Ritlop - zlato priznanje iz logike
Katarina Vodopivec - zlato priznanje iz logike
Asja Serdt - zlato priznanje iz biologije
Marina Zakojč - zlato priznanje iz biologije
Adam Žižek - zlato priznanje iz biologije
Živa Smodiš - zlato priznanje iz biologije

Filip Zver in Luka Šantavec sta prireditev spremljala na odru med 170 najboljšimi dijaki iz vse Slovenije, ki so na tekmovanjih dosegli prvo, drugo ali tretje mesto. Častni pokrovitelj letošnje prireditve je bil minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda, prireditev je vodil Nik Škrlec, za program pa so poskrbeli talenti, ki jih je ZOTKS izbrala na posebnem razpisu. Tako so na ZOTKS počastili dosežke 917 nadarjenih mladostnikov.

Dan se je nadaljeval s slavnostno podelitvijo nagrad za državna tekmovanja iz matematike, fizike in astronomije, Bistroumni 2024, ki jo je organiziralo DMFA. Prireditev je potekala v prijetnem ambientu Unionske dvorane v Ljubljani. Med 180 dijaki in učenci je bil med nagrajenci tudi GFMLjevec Filip Zver, ki je prejel zlato priznanje za 1. mesto in nagrado na tekmovanju iz razvedrilne matematike, ob tem pa še zlato priznanje na tekmovanju iz fizike za Stefanova priznanja in zlato priznanje iz matematike za Vegova priznanja.

Vsem nagrajencem kakor tudi njihovim mentorjem iskreno čestitamo!

Natalija Horvat, mentorica in Filipova razredničarka, ki se je udeležila obeh prireditev pravi: »Veseli me, da je v Sloveniji toliko odličnih tekmovalcev in raziskovalcev, saj sta bila Cankarjev dom in Unionska dvorana polna. Kar nekaj učencev in dijakov je bilo takih, ki so bili omenjeni na obeh prireditvah, med njimi tudi naš dijak Filip Zver, na kar smo vsi zelo ponosni. Vsem nagrajencem iskreno čestitam in jih želim veliko motivacije in vztrajnosti še naprej



Več v Kultura in izobraževanje