GŠ Slavka Osterca Ljutomer izvedla ponovitev uspešnega muzikala »Veselje«

Na letnem koncertu se vsako leto tradicionalno predstavijo učenci v komornih skupinah, baletu in orkestrih šole. Tokratni koncert je bil izveden v nekoliko drugačni obliki, predstavila sta se kitarski in harmonikarski orkester, nato pa so ponovili uspešno predstavo muzikal »Veselje«.

Prlekija-on.net, nedelja, 9. junij 2024 ob 09:58
Letni koncert Glasbena šola se predstavi

Letni koncert Glasbena šola se predstavi

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer je v sredo, 5. junija, v prijetnem ambientu Glavnega trga v Ljutomeru pripravila Letni koncert "Glasbena šola se predstavi". Na tem koncertu se vsako leto tradicionalno predstavijo učenci v komornih skupinah, baletu in orkestrih šole. Tokratni koncert je bil izveden v nekoliko drugačni obliki, saj sta se najprej predstavila kitarski orkester pod mentorstvom Mojce Prejac ter harmonikarski orkester, ki ga vodi Janez Munda, nato pa so izvedli še ponovitev uspešne predstave muzikal "Veselje", v režiji Sandija Jesenika in pod taktirko dirigenta Simona Novaka. Muzikal, v katerem sodeluje 115 nastopajočih, učencev GŠ in dijakov GFML, so premierno predstavili v sredini maja v ŠIC Ljutomer, tokrat so izvedli nekoliko prilagojeno različico za zunanji avditorij. Številno občinstvo je tudi tokrat vse nagradilo z bučnim in stoječim aplavzom.

Vsebina muzikala govori o uspešnem poslovnežu, ki je iz reklamnih panojev, poštnih nabiralnikov, ter televizijskih in radijskih reklam ljudem oglaševal in prodajal stvari, ki so jih nujno želeli imeti. Vendar je trgovec sčasoma začutil, da vedno bolj izgublja veselje ter postaja žalosten in brezvoljen. V svojem obupu se obrne na svoje stranke in po e-mailu prosi za pomoč. Prejel je sporočilo v katerem je bilo zapisano: ''Če želiš znova začutiti veselje, tvegaj in zapusti svet v katerega si ujet, ter se podaj ven, v odkrivanje narave, prijateljstva in ljubezni''. Končno je trgovec spoznal, da uživati življenje pomeni več kot materialne dobrine in bogastvo.

Glasbo v muzikalu "Veselje" je pod taktirko Simona Novaka v živo izvajal uigrani pihalni in godalni orkester GŠSOL. Mentor godalnega orkestra je Samir Azzeh, poleg orkestra so zapeli tudi pevci mladinskega pevskega zbora GŠSOL z mentorico Ano Gnezda.

V glavnih vlogah poslovneža in vile v muzikalu nastopajo odlični pevci Miha Horvat/Jan Horvat in Naja Magdič/Lucija Divjak. Vse vokaliste je z izjemno natančnostjo pripravil učitelj petja Sergej Rupreht. Celotno zgodbo zelo doživeto povezuje Pavel Šimonka. Predstavo so odlično popestrile plesalke oddelka za balet GŠSOL pod mentorstvom in koreografijo Ane Germ.

Glasbena šola sicer na teh koncertih s pestrim programom številno publiko vsako leto popelje skozi proces skupinskega muziciranja, ki ga v glasbeni šoli začenjajo že zelo zgodaj. Učenci se na ta način družijo, vzljubijo glasbo, se z njo izražajo in uživajo v skupnem muziciranju. S sodelovanjem v skupini se otroci naučijo tudi medsebojnega spoštovanja, poslušanja, timskega dela in uživajo v poustvarjanju znanih in manj znanih melodij s svojimi vrstniki. Ob zagnanem in predanem delu mentorjev pa se na nastopih predstavijo tudi širši publiki.

Ravnatelj Stanislav Lašič se je ob tem zahvalil vsem učencem in staršem, ki jih pri tem podpirajo, vmes je tudi podelil spričevala učenkam baleta, ki so uspešno zaključile šolanje.



Več v Kultura in izobraževanje