Panvita začela z investicijo v steklenjak, na letni ravni predvidena pridelava 4 milijonov glav solate

Zagon proizvodnje je predviden junija prihodnje leto, vrednost naložbe pa je ocenjena na 9 milijonov evrov.

Prlekija-on.net, sreda, 12. junij 2024 ob 10:01
Steklenjak

Steklenjak

Skupina Panvita je začela z investicijo v steklenjak, ki bo namenjen pridelavi solate. Zagon proizvodnje je predviden junija prihodnje leto, vrednost naložbe pa je ocenjena na 9 milijonov evrov.

Steklenjak bo namenjen pridelavi solatnic, skupna površina objektov investicije znaša 2 ha pridelovalne površine. Gre za investicijo v visokotehnološko pridelavo zelenjave skozi vse leto na dovršenem sistemu gojenja in na premičnih gojitvenih kanalih. Prav tako omogoča nadzor ter uravnavanje mikroklimatskih pogojev. Na letni ravni je predvidena pridelava 4 milijonov glav solate.

Steklenjak

Panvita, kot prva in največja vertikalno integrirana veriga podjetij v živilsko predelovalni industriji, stremi k nenehnim izboljšavam in razvoju. Zaveza k ponudbi kakovostnih in svežih lokalnih izdelkov jo uvršča na prvo mesto med slovenskimi potrošniki, zato si ves čas prizadeva za širjenje ponudbe viskokakovostne lokalne hrane ter za uvajanje inovativnih rešitev. Tako tudi investicija v steklenjak sledi njihovi zaobljubi k ponudbi kakovostnih, svežih, lokalnih in trajnostnih izdelkov.

Toni Balažič, izvršni direktor Skupine Panvita ob tem dodaja: »Investicija v steklenjak je zaveza k trajnostnemu in inovativnemu kmetijstvu. S tovrstnimi investicijami želimo povečati lokalno pridelavo in zmanjšati odvisnost od uvoženih izdelkov. Verjamemo, da bomo s tem pripomogli k boljši prehranski varnosti in dostopnosti svežih, kakovostnih zelenjavnih pridelkov za slovenske potrošnike. Naš cilj je ustvariti dodano vrednost za celotno skupnost in hkrati slediti načelom trajnostnega razvoja



Več v Gospodarstvo