Tako se je kolesarska karavana zapeljala skozi Ljutomer

Zaradi spremembe trase tik pred zdajci, je le-ta potekala tudi skozi Ljutomer, tako da so številni navijači ob cestah v mestu lahko videli kolesarje.

Prlekija-on.net, sreda, 12. junij 2024 ob 16:36
Dirka Po Sloveniji - Ljutomer

Dirka Po Sloveniji - Ljutomer

V sredo, 12. junija, se je pričela mednarodna kolesarska dirka »Tour of Slovenia 2024«, dirka Po Sloveniji, 1. etapa pa je potekala od Murske Sobote do do Ormoža. Organizatorjem je zjutraj nekoliko zagodlo vreme, saj so zaradi poplave na odseku med 99. in 111. kilometrom morali spremeniti potek trase. Prehod čez Muro iz smeri Črenšovcev v smeri Ljutomera zaradi poplavljene ceste ni bil mogoč, zato so kolesarji reko prečkali pri Veržeju. V primerjavi z originalno traso je tako etapa bila daljša za 13,9 km, start etape pa je bil 5 minut prej kot načrtovano.

Kolesarji so tako pri Črenšovcih zavili nazaj proti Beltincem in od tam proti Veržeju skozi Ljutomer naprej proti Jeruzalemu. Sprva je trasa potekala iz Črenšovcev skozi Razkrižje in Stročjo vas in le mimo Ljutomera, tako pa so sedaj številni navijači ob cestah v mestu, lahko videli kolesarje.

Etapa se je s ciljem v Ormožu pričakovano razpletla s sprintom glavnine, kjer je bil Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) za las hitrejši od Alexandra Kristoffa (Uno X Mobility). Tretji je bil Phil Bauhaus (Bahrain Victorious). Najboljši Slovenec je bil evropski mladinski prvak Anže Ravbar (UAE Emirates) na 18. mestu, Tilen Finkšt (Adria Mobil) je bil 20. Ravbar, ki je sicer član razvojne ekipe UAE-ja, je drugi v seštevku mladih kolesarjev, belo majico nosi njegov ekipni kolega Jonathan Guatibonza.

Spodaj je nekaj fotografij in video, kako so se kolesarji zapeljali skozi Ljutomer.



Več v Šport