Mladi nogometaši NK Veržej nastopili na mednarodnem turnirju v Crikvenici

Na turnirju, ki je potekal od 7. do 10. junija, je nastopilo preko 120 klubov oziroma 350 ekip iz več kot desetih držav.

Prlekija-on.net, sreda, 12. junij 2024 ob 16:58
Mladi nogometaši NK Veržej na mednarodnem turnirju

Mladi nogometaši NK Veržej na mednarodnem turnirju

Nogometaši selekcije U10 in U11 so minuli vikend nastopili na močnem mednarodnem turnirju Crikvenica Cup 2024 na Hrvaškem. Na turnirju, ki je potekal od 7. do 10. junija, je nastopilo preko 120 klubov oziroma 350 ekip iz več kot desetih držav. To je bila za mlade nogometaše odlična priložnost, da se pomerijo z vrstniki iz različnih okolij in naberejo mednarodne izkušnje.

Fantje so ponosno zastopali barve kluba, dosegli odličen rezultat in pri vseh fantih je viden napredek. Navijači, ki smo spremljali tekme smo bili navdušeni tudi nad borbenostjo in timskim duhom.

Fantje selekcije U10 so se pomerili z ekipami Kadra iz Poljske, GSNK Mladost iz Hrvaške in FC Koper. Z odlično igro so si priigrali 1. mesto v skupini in napredovanje med 16 najboljših ekip.

V osmini finala so se pomerili z ekipo F=FC NAGYKANIZSA iz Madžarske, kjer so naši nogometaši imeli veliko priložnosti za zadetek, a jih niso uspeli izkoristiti in tekmo izgubili z 1:0.

Kot je dejal trener in predsednik kluba Boštjan Puhar bodo sodniške odločitve kmalu pozabljene, mladim nogometašem pa bodo ostali nepozabni spomini na vse dogodivščine tega vikenda.

Starši se zahvaljujemo trenerju, tehničnemu pomočniku Boštjanu Gujtmanu in vsem, ki ste bdeli nad našimi otroki vse tri dni.

Kot je zapisala mamica Simona Štampar: »To kar ste zadnje dni dosegli je neverjetno. Dokazali ste, da ste kos ne samo najboljšim slovenskim klubom, ampak tudi tujim. Toliko poguma in samozavesti ste morali pokazati, ko ste stopili na igrišče in borbeno odigrali tekmo do konca...Ponosni smo na vas...«

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili naš zimski turnir in so naši nogometaši imeli pokrite vse stroške turnirja, prevoza in bivanja.

Zbrala in uredila Renata Slavinec Berden



Več v Šport