Na sakralnem koncertu zapela MePZ Štefana Kovača in PZ Gimnazije Murska Sobota

Koncert je potekal v okviru tednov ljubiteljske kulture.

Prlekija-on.net, sobota, 15. junij 2024 ob 09:40
Sakralni koncert dveh zborov

Sakralni koncert dveh zborov

Ljubiteljska kultura je vključujoča in odprta za vsakogar ne glede na starost in poreklo, omogoča pa tudi prostor za tkanje prijateljstev z vrstniki kot tudi posamezniki različnih generacij.

V torek, 11. junija, je sakralni koncert v stolni cerkvi Svetega Nikolaja ne oziraje se na starostno razliko s pesmijo povezal oba zbora v prijateljski objem z mladostno razigranostjo in ustvarjalnostjo. Pod vodstvom zborovodje Tomija Bušinoskega sta se oba zbora predstavila z izbranim pesemskim programom, ki je v cerkvenih obokih soboške stolnice še posebej lepo zazvenel. Mlade pevce sta spremljala Olga Kous na klavirju in Gal Vereš na tolkalih.

Na koncu sta zbora združila pevske moči in presenetila številne obiskovalce z ustvarjalno postavitvijo in ubranimi glasovi pevcev.

Glasbeno sporočilo o miru in blagostanju, o molitvi, o življenju in zadnjem slovesu, o hvaležnosti in ljubezni, poslušalcev ni pustilo ravnodušnih. Z gromkimi aplavzi so bogato nagradili nastop, ki je potekal pod sloganom Medgeneracijsko ustvarjalni.



Več v Kultura in izobraževanje