Uspehi učencev POŠ Cven na natečajih

Učenci POŠ Cven so sodelovali v dveh natečajih in dosegli odlične rezultate.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. junij 2024 ob 09:48
Uspehi učencev POŠ Cven

Uspehi učencev POŠ Cven

Učenci POŠ Cven so sodelovali v dveh natečajih in dosegli odlične rezultate. Sodelovali so na pesniškem natečaju ELA, pod okriljem Festivala Pranger v Rogaški Slatini. K natečaju se povabi osnovne šole iz celotne Slovenije, ki od februarja do aprila pišejo pesmi na določeno temo.

V letu 2024 je na natečaj ELA - Mali Pranger za najboljše pesmi na temo OBJEM Festivala Pranger in Knjižnice Rogaška Slatina prispelo kar 360 prispevkov.

Med nagrajenci za najboljšo otroško pesem v svoji kategoriji sta tudi učenca POŠ Cven, pod mentorstvom Nataše Gaberc Pintarič in sicer: Ema Ploj in Noel Belcl.

POŠ Cven pa je sodelovala tudi pri projektu izobraževalnega centra Eksena: Mednarodni dan strpnosti - dan za strpnost in prijateljstvo. Ta tradicionalni družbeno odgovorni in človekoljubni nepridobitni projekt, v katerem sodelujejo z vrtci in šolami, so izvedli že deveto leto zapored, njegov namen pa je ozaveščanje otrok in mladih o različnih oblikah nestrpnosti ter spodbujanja strpnosti, medsebojnega spoštovanja in prijateljstva.

V tem šolskem letu 2023/2024 je v projektu sodelovalo kar 45.000 otrok in mladostnikov iz 228 vrtcev, osnovnih in srednjih šol iz celotne Slovenije, kar je največ doslej in dokaz, da se projekt vsako leto širi in dobiva velike razsežnosti. Podelitev nagrad je potekala v petek, 14. 6. 2024 v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Tema letošnjega projekta je bila STOP SOVRAŽNEMU GOVORU - SPOŠTUJMO RAZLIKE MED NAMI. Učenci POŠ Cven in njihova mentorica Nataša Gaberc Pintarič pa so se razveselili 1. mesta v kategoriji: Edukativna dramska igra - »Dinozaver Tiko in veliki zob«.

Nastopali so: Mija Božič, Tina Taškov, Žak Fekonja, Zala Vrabelj in Mia Sovič Vršič. Ilustracijo za kamišibaj je prispevala tudi Zoja Pihlar. Film je posnel in zmontiral Jan Ivančič.

Čestitke učencem in mentorici za odmevne nagrade in želimo veliko uspehov še naprej!



Več v Kultura in izobraževanje