Učenci GŠ Slavka Osterca Ljutomer izvedli koncert »Pozdrav pomladi« pri Mali Nedelji

Namen koncerta v Mali Nedelji je predvsem vzpodbujanje mladih osnovnošolskih učencev iz Male Nedelje, da se odločijo vpisati in obiskovati glasbeno šolo, saj aktivno ukvarjanje z glasbo, bodisi petje ali ples, ter igranje inštrumenta, zagotovo pomeni eno izmed dejavnosti, ki najbolj celostno vplivajo na razvoj mladega človeka.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. junij 2024 ob 13:58
Koncert Pozdrav pomladi pri Mali Nedelji

Koncert Pozdrav pomladi pri Mali Nedelji

Učenci GŠ Slavka Osterca Ljutomer, so v sredo 19. 6. 2024 ob 18. uri nastopali v Domu kulture Mala Nedelja. Na zadnjem koncertu v iztekajočem šolskem letu, so se predstavili predvsem učenci, ki v GŠ Ljutomer prihajajo iz KS oziroma OŠ Mala Nedelja. V programu so za širšo predstavitev instrumentov sodelovali tudi ostali učenci GŠ. Koncert je obiskal tudi podžupan občine Ljutomer Boris Filipič in ravnateljica OŠ Mala Nedelja Breda Žunič, ki je pomagala pri organizaciji koncerta in ob koncu nastopa čestitala vsem nastopajočim učencem in njihovim staršem.

Namen koncerta v Mali Nedelji je predvsem vzpodbujanje mladih osnovnošolskih učencev iz Male Nedelje, da se odločijo vpisati in obiskovati glasbeno šolo, saj aktivno ukvarjanje z glasbo, bodisi petje ali ples, ter igranje inštrumenta, zagotovo pomeni eno izmed dejavnosti, ki najbolj celostno vplivajo na razvoj mladega človeka. Glasbena dejavnost pri otrocih spodbuja psihomotorični, miselni in čustveno-socialni razvoj.

Preko glasbe se otrok uči prepoznavanja in izražanja lastnih čustev in čustev drugih. Uči se prilagajanja, sodelovanja, javnega nastopanja in ob tem spoprijemanja s stresom. Zaradi glasbe so otroci bolj vztrajni in samodisciplinirani. Glasbena dejavnost med drugim spodbuja razvoj spominskih sposobnosti in sposobnosti koncentracije.

Prav zato si v glasbeni šoli prizadevamo, da se vključi čim več otrok v našo šolo. Tudi otroke iz Male Nedelje vabimo, da se nam pridružijo v čim večjem številu, saj ima Mala Nedelja več kot 100-letno tradicijo godbeništva. Žal orkester trenutno ne deluje prav zaradi pomanjkanja članov mlajše generacije.

Za naslednje šolsko leto 2024/25 imamo na šoli še nekaj prostora za nove učence predvsem na trobilih in pihalih, zato vabimo kandidate, da pridejo na naknadni preizkus glasbenih sposobnosti, ki bo v sredo 28. 8. 2024 od 17. do 18. ure v prostorih glasbene šole.

Vsem učencem šole čestitke za uspehe v tem šolskem letu, ter vesele počitnice.

Zapisal: Stanislav Lašič, ravnatelj
Fotografije: arhiv šole



Več v Kultura in izobraževanje