Plesalci PK Zeko osvojili tri naslove evropskih prvakov

Plesalci Plesnega kluba Zeko so se minuli vikend udeležili dveh tekmovanj ter dosegli nekaj odličnih rezultatov in tri naslove evropskih prvakov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. junij 2024 ob 14:08
Plesalci PK Zeko na evropskem prvenstvu

Plesalci PK Zeko na evropskem prvenstvu

V nedeljo se je končal prvi teden Evropskih prvenstev v Modernih tekmovalnih plesih pod okriljem Mednarodne plesne zveze IDO. Najprej so začeli z Disco Show in Disco dance v mestu Chomutov na Češkem, nadaljevalo pa se je z Breakdancem v mestu Žnin na Poljskem, kjer se bo ta teden nadaljevalo evropsko prvenstvo v Hip Hopu.

Plesalci Plesnega kluba Zeko so se udeležili obeh tekmovanj ter dosegli nekaj odličnih rezultatov in tri naslove evropskih prvakov.
1. mesto in naslov Evropskih prvakov Disco show mala skupina člani »Farmers« (Dunja Panič, Živa Horvat, Jana Trajanovska, Brina Benko, Lana Škedelj, Ana Trajber, Eva Horvat)
1. mesto Breakdance ekipa mladinci »The chosen ones jr.« (David Pahor, Rene Pertoci, Filip Grenko, Nino Vučkič, Tino Oskomič)
1. mesto David Pahor in Tino Oskomič breakdance pari mladinci 2
3. mesto Filip Kovačič Breakdance solo člani
5. mesto David Pahor breakdance solo mladinci 2
5. mesto Tino Oskomič breakdance solo mladinci 1

»Zanimivo obdobje in letos res nekako vse na kupu. Disco show odlična in zabavna točka, kjer smo lahko pokazali svojo kreativnost, igralsko plat ter dodali odlično tehniko, kar je bil recept za zmago. V drugem delu tekmovanja v disco dancu, ki nam rezultatsko ni šlo najbolje, saj nismo naredili nekega velikega preboja, lahko najdemo tudi pozitivne stvari, saj je bila večina prvič in se vidi napredek ampak je še veliko dela pred nami. Tiste izkušene pa nekako niso imele svojega tedena, konkurenca je strahotna in, če pri otroških, ter mladinskih še posebej pa članskih kategorijah ne treniraš 5 -6 krat na teden ne moraš pričakovati dober rezultat, to je postal že pravi profesionalizem že pri rosnih letih.
Kar se tiče Breakdanca pa sem tudi lahko zadovoljen. Ekipa je prvič zmagala tudi v battlu. Saj se s koreografijo uvrstiš v izločilne boje, tam nam do sedaj ni uspelo zmagati s to ekipo, tako da sem vesel da jim je to letos tudi uspelo. Prvič je tudi potekalo tekmovanje v dvojicah David in Tino sta res odlično battlala. Rutine ki sta jih izvedla skupaj so bile velik rizik, da nebi uspelo ampak je bila izvedba brezhibna tako, da kapo dol. Solisti letos niso imeli najboljšega dne ali je bila to posledica ekipnega uspeha ne vem, nekaj je prispevala tudi slaba plesna površina. Filip je v polfinalu izgubil tako, da je potem v battlu za 3. mesto zmagal in obogatil svojo zbirko medalj. Ta teden nadaljujemo s Hip hopom, konec tedna pa nas že čaka državno prvenstvo
,« je ob tem povedal Dejan Zečevič.



Več v Šport