Na Jazz mlin prihaja legenda na bobnih Ratko Divjak

Jazz mlin je tradicionalni vrhunec festivala RePannonia, ki se odvija v čudovitem okolju v Gajševcih pri mlinu Stajnko.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. junij 2024 ob 19:24
Jazz mlin

Jazz mlin

Jazz mlin je tradicionalni vrhunec festivala RePannonia, ki se odvija v čudovitem okolju v Gajševcih pri mlinu Stajnko. Program edinega jazz dogodka v naši okolici vsako leto skrbno in premišljeno izbere glasbeni producent dogodka - Jože J.Z. Zadravec.

Na odru Jazz mlina so v preteklosti gostili priznane slovenske in tuje glasbenike, kot so Nina Strnad, Daniel Caccia, Patricija Škof, Karin Zemljič, Renato Chicco, Vid Jamnik, Jani Moder, Marko Črnčec, Tibor Pernarčič, Anže Vrabec, Erik Čebokli in mnogo drugih...

Poleg glasbenega programa na lokaciji poteka tudi branje poezije avtorjev iz celotne Slovenije, na sami lokaciji pa so razstavljena tudi dela različnih umetnikov.

Dogodek Jazz mlin je vsako leto zelo dobro obiskan, saj se ekipa festivala izjemno trudi, da je večer izveden na najvišji profesionalni ravni, kar je pridobilo zaupanje publike. Tako tudi gre za vzgojni dogodek, kjer se občinstvu predstavi kakovostna glasba in umetnost ter se ves čas skrbno upošteva koncertni bonton.

Gost letošnjega Jazz mlina, ki bo potekal v nedeljo, 30. junija, bo legenda na bobnih, Ratko Divjak. Hrvaško-slovenski bobnar je igral v številnih zasedbah: Dinamiti, September, Time, Sončna pot, ... Od leta 1973 do 2013 je bil bobnar v Big Bandu RTV Slovenija. Kot bobnar je sodeloval z mnogimi izvajalci, njegovo igranje pa je zapisano na vsaj 10 tisoč posnetkih v glasbenih arhivih RTV Slovenije. Leta 2012 je prejel Častno priznanje RTV Slovenije.

Mlin Stajnko
Mlin Stajnko



Več v Kultura in izobraževanje