V Prlekiji so se drugič zbrali lastniki in ljubitelji vojaških vozil

Prišlo je 16 vozil iz različnih krajev Slovenije, Madžarske, Avstrije in Hrvaške.

Prlekija-on.net, torek, 25. junij 2024 ob 10:00
Druženje ljubiteljev vojaških vozil

Druženje ljubiteljev vojaških vozil

Med 21. in 23. junijem je v Prlekiji potekalo drugo tridnevno druženje lastnikov in ljubiteljev vojaških vozil, ki je bilo več kot uspešno. S skupnimi močmi sta srečanje organizirali družini Lah Lebar in Osterc, zbrali pa so se v kolišču Veržej pri Osterčevih. Prišlo je 16 vozil Jeep, dodge in motorji iz različnih krajev Slovenije, Madžarske, Avstrije in letos prvič tudi s Hrvaške. Prišli so iz Ljubljane, Dravograda, Domžal, Ptuja, Kranja, Ljutomera... in tujine.

V petek so imeli zbirališče na kolišču, kjer so se nastanili s šotori, nato so imeli pogostitev z večerjo. Ob ognju so si izmenjevali besede in se družili do jutranjih ur. V soboto po zajtrku so se odpravili z vozili v Turnišče v oljarno Premuša na ogled mlina in njihovih specialitet. Zahvaljujejo se jim za prečudovito pogostitev in odličen odnos zaposlenih.

Potem jih je pot vodila v Renkovce, kjer pridelujejo njihov paradižnik Lušt. Tam so si ogledali, kako ga pridelajo in vse kar spada v pridelavo. Pogostili so jih z različnimi njihovimi paradižniki, ki jih pridelujejo. Tudi tukaj so doživeli čudovito predstavitev z odličnimi okusi.

Pot jih je nato vodila nazaj v Prlekijo v Veržej, kjer so jih sprejeli, da so si lahko ogledali tradicionalno vsakoletno zanimivo srečanje s kosilnicami in se jim zahvaljujejo za ves njihov trud. Tam so vsako vozilo in lastnika posebej predstavili.

Nato so šli v Gezove jame na Moti, kjer je potekalo tekmovanje kuhanja bograča. Vsaka ekipa je bila neverjetna in dišalo je daleč naokrog. Potem so se odpravili nazaj na kolišče, kjer so jih pričakali z večerjo in živo glasbo z druženjem do ranih jutranjih ur.

V nedeljo po zajtrku so se odpravili v Ljutomer, kjer so si ogledali konjeniški muzej. Videli in slišali so veliko lepih, pozitivnih zgodb in za dobro prihodnost konjev. Spoznali so več različnih konjev, katere trenirajo in se trudijo za njih, da jim nič ne manjka.

Nato so šli na sladoled k Betiju v Ljutomeru, kjer so se posladkali z njihovim odličnim sladoledom. Sledila je vožnja domov na kosilo.

Izmenjali so si besede, se zahvalili vsakemu posebej za ves trud, ki se je zgodil v teh dneh. Sledilo je težko slovo, ko vsak mora nazaj v svoj domači kraj, nekateri so do doma imeli kar štiri ure vožnje. "Ampak vemo, da bomo spet kmalu skupaj in je vsak odšel srečen in poln upanja na drugo leto našega druženja. Res bi se radi zahvalili vsem prisotnim, vsakemu posebej za ves njihov trud za pomoč v kakršnikoli obliki ali gesti, katere smo bili deležni iz njihove strani," pravijo v Jeep klubu Prlekija. Ob tem so izrazili zadovoljstvo, da je vsako leto več vozil in več ljudi za katere so res veseli, da prihajajo in seveda ponosni, da jih imajo sedaj v klubu.




Več v Družabno