Julija bo v Ljutomeru 21. Lotmerški oratorij

Mladi v Ljutomeru že enaindvajsetič organizirajo poletni oratorij, ki bo letos potekal od 8. do 14. julija.

Prlekija-on.net, sreda, 26. junij 2024 ob 12:51
Lotmerški oratorij

Lotmerški oratorij

Mladi v Ljutomeru že enaindvajsetič organizirajo poletni oratorij, ki bo letos potekal od 8. do 14. julija. Zbiranje otrok bo potekalo od 8.45 do 9.30, odhod domov pa med 16.00 in 16.30. Udeležence čaka pestro dogajanje, vključno z ogledom konjev ali filma, kopanjem na Letnem kopališču Ljutomer in vodnimi igrami. Prišli bodo tudi zanimivi gostje, katerih identiteta ostaja skrivnost. Oratorija se lahko udeležijo otroci, stari od štiri do štirinajst let. Prijavnico lahko dobite na stalažah cerkve ali na tej povezavi.

Letošnje geslo oratorija se glasi »Blagor zvestim!« in temelji na preroku Danielu. Otroci bodo skozi kateheze spoznavali krščanske vrednote, veliko bodo tudi ustvarjali in se igrali. Na voljo bodo družabne igre, nogomet, odbojka, košarka in druge aktivnosti.

Oratorij Ljutomer deluje že od leta 2002. Vsako leto se mladinska skupina spreminja; letos sodeluje približno 30 mladih, ki prostovoljno pomagajo pri organizaciji. V pomoč so jim sodelavke Ljutomerske Karitas pod okriljem Marije Pušenjak, ki skrbijo za pripravo toplih obrokov in peko peciva. Pri izvedbi oratorija mladinski skupini pomaga tudi ljutomerski župnik g. Goran Merica.

Oratorija se že dve leti zapored udeleži približno 100 otrok; lani smo zabeležili 103 otroke, predlani pa 97 udeležencev. Dar na otroka je 25 €, kar vključuje kosilo, malico in vse ostale dejavnosti. Če starši zaradi finančnih razlogov svojemu otroku ne morejo plačati oratorija, naj se obrnejo na g. Gorana Merico. Vsem otrokom, ki bi radi prišli na Oratorij, želimo to tudi omogočiti. Pri organizaciji dogodka nam z donacijami in dobitki pomagajo številna podjetja, trgovine in storitve, ki se jim bomo tudi posebej zahvalili.

Oratorij se bo zaključil s sveto mašo v nedeljo, 14. julija, ob 10. uri. Po sveti maši bo sledila kratka predstavitev izdelkov iz delavnic, nastop plesne delavnice, pogostitev za udeležence in starše ter srečelov.

Oratorij je odlična priložnost za druženje in spoznavanje novih prijateljev, igranja in učenja. Odvija se po celi Sloveniji, letos ga organizirajo tudi v župniji Razkrižje s pričetkom v ponedeljek, 19. avgusta. Zaključili ga bodo s sveto mašo 25. avgusta. Prijavnice za tamkajšnji oratorij so na voljo na župnijski spletni strani.

Za dodatne informacije smo na voljo preko socialnih omrežij, kot sta Facebook in Instagram, pod imenom Oratorij Ljutomer.

Filip Babič



Več v Kultura in izobraževanje