Na Cvenu pripravili Dan športa in zdravja

Športno društvo Cven je organiziralo tradicionalni dan športa in letos po novem tudi dan zdravja.

Prlekija-on.net, sobota, 29. junij 2024 ob 10:21
Dan športa in zdravja na Cvenu

Dan športa in zdravja na Cvenu

Na dan državnosti, v torek, 25. junija, je Športno društvo Cven organiziralo tradicionalni dan športa in letos po novem tudi dan zdravja.

Program se je začel ob 9. uri v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja ZD Ljutomer. Zaposleni centra so na stojnicah predstavili delovanje centra in za obiskovalce pripravili različne vsebine. Pri tehniki sproščanja so udeleženci spoznali pristop s čuječnostjo, na poligonu so se obiskovalci lahko preskusili v 6-minutnem testu hoje, na voljo so bile meritve krvnega tlaka in ravni sladkorja v krvi, za najmlajše pa kotiček za barvanje in tekmovanje v izgradnji špagetnega stolpa. Za jutranje okrepčilo je poskrbela osebna trenerka Nuša iz društva Vital Fit, ki je pripravila primer priprave uravnoteženega zajtrka. ŠD Cven se ob tem zahvaljuje Pomurskim mlekarnam za donirane jogurte.

Popoldanski del je bil bolj športno obarvan. Začel se je s predstavitvijo novih športov, in sicer spikeballa, teqballa in footgolfa, Karoline pa je dogajanje popestrila z obraznimi poslikavami.

Dan se je zaključil z nogometnim derbijem leta, saj so se na igrišču v športnem parku na Cvenu znova srečali Skokice in Old Boysi. Pred lepim številom navijačev, ki so navijali zlasti za Skokice, ter ob mnogih komičnih vložkih na in ob igrišču se je redni del končal z rezultatom 6:6, zato je zmagovalca odločilo izvajanje sedemmetrovk. Tokrat so bile bolj natančne Skokice, ki so se veselile ponovne zmage.

Foto: Sara Vinkovič




Več v Kultura in izobraževanje