Krajani KS Radoslavci so praznovali 16. krajevni praznik

S praznikom obeležujejo spomin na rojaka Jakoba Radoslava Razlaga, slovenskega pesnika, pisatelja, politika in prvega slovenskega glavarja dežele Krajnske, predvsem pa velikega domoljuba.

Branko Košti, ponedeljek, 1. julij 2024 ob 13:26
Krajevni praznik KS Radoslavci

Krajevni praznik KS Radoslavci

Praznik so obeležili s slovesnostjo v gasilskem domu v Radoslavcih v soboto, 29. junija. Osrednji del proslave je potekal v znamenju mladih krajanov, kateri so pripravili pester, predvsem glasbeni program, že tako vroče ozračje pa so še bolj ogreli mladi Rokerji iz Precetincev. Da pa v tej krajevni skupnosti živijo zavedni Prleki, je s pesmimi v prleškem narečju spomnila domačinka Milica Zmazek.

Dosežke med lanskim in letošnjim praznikom je predstavila predsednica krajevne skupnosti Irena Žinko. Največ aktivnosti je potekalo na urejanju komunalne infrastrukture in sicer rekonstrukcija vodovoda v Precetincih, katera bo predvidoma dokončana v letu 2025 in katere ocenjena vrednost je 630 tisoč evrov. Sanirana je bila tudi lokalna cesta proti krajanu, ki je imel velike težave ob nalivih, pa na žalost zaradi nepodanih soglasij nekaterih lastnikov zemljišč ni bila realizirana v celoti, urejena pa je bila tudi nova in stara struga Turje. Tudi za naslednje leto so njihove želje, oziroma zahteve, rekonstrukcija ceste v Godemarcih v dolžini 530 metrov ter sanacija ceste proti lovskemu domu v dolžini 1300 metrov. Predsednica je opozorila še na zelo slabe mostove na nekaterih vodotokih in neurejeno strugo Bukovnice, ki ob večjem deževju poplavlja polja. Kljub večletnem opozarjanju na te težave s strani države ni nobenega posluha. Ob koncu nagovora se je zahvalila številnim krajankam in krajanom, ki so prispevali svoje izdelke za razstavo, katera je bila na ogled, ter pozvala h konstruktivnemu sodelovanju pri delu krajevne skupnosti.

Zbrane so nagovorili in jim čestitali ob njihovem prazniku tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, predsednik KS Mala Nedelja Boštjan Žerdin in starešina LD Mala Nedelja ter novi predsednik Zveze LD Prlekije Branko Žnidarič.

Slovesnosti je sledilo druženje krajanov s pogostitvijo in zabavo, za katero so poskrbeli mladi glasbeniki.




Več v Kultura in izobraževanje