Z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin ga je oškodoval za 87 tisoč evrov

Policisti so obravnavali goljufijo, kjer je neznani storilec z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto oškodovanca in ga tako oškodoval za 87.000 EUR.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. julij 2024 ob 08:38
Policisti so obravnavali goljufijo

Policisti so obravnavali goljufijo

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, dve poškodbi vozil na parkirišču in dva primera povoženja divjadi.

Dve prometni nesreči sta se zgodili v Murski Soboti, po ena pa v Nemčavcih in Lendavi. Posledica vseh štirih je bila zgolj materialna škoda.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji v Murski Soboti, in sicer tatvino goriva iz tovornega vozila ter povzročitev lahke telesne poškodbe. V Lendavi pa so obravnavali goljufijo, kjer je neznani storilec z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin spravil v zmoto oškodovanca in ga tako oškodoval za 87.000 EUR.

V času dopustov zaznavajo povečano število prevar pri rezervacijah počitniških nastanitev, t. i. Booking prevare. Kako se lahko zaščitite pred prevaro? Ponudbe tipa "predobro, da bi bilo res" se v večini primerov izkažejo za lažne. Če na primer naletite na luksuzen apartma ob morju, cena pa je zelo nizka, bodite še posebej pozorni. Dodatno lahko preverite fotografije, naslov in mnenja uporabnikov. Prav tako s ponudnikom vedno komunicirajte samo preko uradne platforme. Na sporočila, ki jih prejmete preko drugih kanalov, se ne odzivajte in ne nakazujte denarja. Vedno se lahko tudi obrnete na pomoč za uporabnike platforme in jih prosite za nasvet. Če ste nasedli na prevaro in vnesli podatke kreditne kartice, čim prej kontaktirate svojo banko. V primeru da ste oškodovani, pa tudi policijo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Lendava.



Več v Črna kronika