Na Razkrižju praznovali 26. občinski praznik s podelitvijo priznanj

Osrednja občinska proslava je bila posvečena 26. prazniku občine in 33-letnici samostojnosti in odhoda JLA iz tega dela Slovenije.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. julij 2024 ob 11:19
Občinski praznik Občine Razkrižje

Občinski praznik Občine Razkrižje

V petek, 28. junija so v Občini Razkrižje praznovali svoj 26. občinski praznik. Osrednja občinska proslava je bila posvečena 26. prazniku občine in 33-letnici samostojnosti in odhoda JLA iz tega dela Slovenije.

Prireditev se je pričela s prihodom praporščakov na prireditveni prostor: Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer, Območnega združenja slovenskih častnikov Ljutomer, Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje ter Gasilskega društva Razkrižje. Prireditev je potekala na prireditvenem prostoru Lokalne Eko Zdrave Tržnice Občine Razkrižje, kjer so se ob tej priložnosti predstavljali: Babičina hiša, Vesnin nakit, Medičarstvo Celec, Karoline Ovsenjak, ki se ukvarja z masažami in poslikavo obraza ter Turistično narodopisno društvo Razkrižje. Multimate so napolnili: Kmetiji Žižek in Fortner iz Šafarskega, Bio Dan, proizvodnja Sadnih sokov d.o.o., Stroočja vas, Kmetija Sever iz Cvena, Kmetija Vrabelj iz Mote, Kis Čarička Veščica, Eko domačija Ros Križevci, Babičina hiša iz Ljutomera.

Uvodoma je zbrane nagovoril župan Stanko Ivanušič, slavnostni govornik na prireditvi je bil major Anton Kosi. V kulturnem programu je sodeloval Pihalni orkester Ljutomer, ki je igral pod vodstvom dirigenta Gregorja Vidmarja, zapela je solistka Sabina Lašič. Sodelovali so tudi učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje s prispevki, ki so jih pripravili v okviru projekta Spominska obeležja pripovedujejo. Mentorici sta bili učiteljici Bojana Pergar Stolnik in Renata Vlaovič.

Ob 26. občinskem prazniku so bila podeljena tri županova priznanja in eno občinsko priznanje.

Županova priznanja so prejeli:
Gabrijela Kermek, za osvojeno I. nagrado in 1. mesto ter pokal za najperspektivnejšega harmonikarja Pomurja na 18. mednarodnem srečanju harmonikarjev PannoniaAccordion.
Gabrijela Kermek, učenka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, se je udeležila 18. Mednarodnega srečanja harmonikarjev PannoniaAccordion od 31. 5. - 1. 6. 2024 v Murski Soboti. Tekmovala je v kategoriji A solisti s harmoniko - narodnozabavna glasba in svojila I. nagrado in 1. mesto ter pokal za najperspektivnejšega Harmonikarja Pomurja z denarno nagrado.

Polona Baumgartner, za uspešne nastope na baletnih tekmovanjih doma in v tujini.
Polona Baumgartner, učenka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, je prejela naslednja priznanja: bronasto plaketo na 16.državnem tekmovanju mladih slovenskih baletnih plesalcev - BALETK 2024 v kategoriji I. a in 11. mesto na mednarodnem baletnem tekmovanju European Ballet Grand Prix na Dunaju v kategoriji KIDS. S Plesnim klubom Zapleši.si pa je prejela še zlata in srebrna priznanja za nastope doma in v tujini.

Saša Fišinger, za spodbujanje učencev na športnem področju in vključevanje v aktivnosti pri obnovi telovadnice in asfaltnega igrišča.
Saša Fišinger, učitelj športne vzgoje na Osnovni šoli Janeza Kuharja Razkrižje, se je nadpovprečno vključeval v aktivnosti Občine Razkrižje pri projektih obnove asfaltnega igrišča pri OŠ Razkrižje in obnovi telovadnice, ki so bili sofinancirani iz državnih sredstev. V sklopu poučevanja na šoli bdi nad talenti učencev in spodbuja tiste športe v katerih so dobri. Tako je kar nekaj učencev že doseglo naslove državnih prvakov.

Občinsko priznanje je bilo podeljeno Usnjarstvu Fišer d.o.o., za večletno uspešno delovanje podjetja v občini in zaposlovanje občanov ter dobro sodelovanje z lokalnim okoljem.
Usnjarstvo Fišer d.o.o. že vrsto let opravlja svojo dejavnost v občini in zaposluje naše občane. Svojo družbeno odgovornost kaže z dobrim sodelovanjem z lokalno skupnostjo. Podjetje podpira finančno ali tudi drugače v okviru svojih možnosti društva v občini. Prav tako pa namenja donacije razkriški osnovni šoli.
Priznanje je prevzel namestnik direktorja Matej Fišer.

Ob koncu proslave so predstavniki združenj v spremstvu predstavnice Občine Razkrižje in predstavnika PGD Razkrižje položili vence ob obeležjih osamosvojitvene vojne.
Prireditev je lepo povezoval domačin Timotej Pukšič.

Sledila je pogostitev vseh udeležencev dogodka z vojaškim pasuljem, ki so ga pripravili v Vojašnici Murska Sobota.
Na bližnjem griču Šafarščak so tako kot že leta 1991, prižgali kres v počastitev dneva državnosti.
V zabavnem delu je za prijetno vzdušje poskrbel Ansambel Natura.



Več v Kultura in izobraževanje