Nogometni tabor Nogometne šole NK Ormož privabil okrog 80 otrok

Mladi nogometaši in nogometašice so imeli priložnost preživeti štiri dni polne nogometnih treningov, družabnih aktivnosti in zabavnih doživetij.

Prlekija-on.net, petek, 5. julij 2024 ob 11:23
Nogometni tabor Nogometne šole NK Ormož

Nogometni tabor Nogometne šole NK Ormož

Med 25. in 28. junijem 2024 je v organizaciji Nogometne šole NK Ormož potekal tradicionalni nogometni tabor, ki je v letošnjem letu privabil skoraj 80 otrok. Mladi nogometaši in nogometašice so imeli priložnost preživeti štiri dni polne nogometnih treningov, družabnih aktivnosti in zabavnih doživetij.

Vsak dan so otroci začeli s skupinskimi treningi, kjer so izpopolnjevali svoje nogometne veščine pod vodstvom izkušenih trenerjev. Poleg tehničnih in taktičnih vaj so se mladi športniki preizkusili tudi v različnih testih za bronasto in srebrno značko nogometaša. Posebno zanimanje so pritegnile vaje za merjenje natančnosti in moči udarca ter igranje na napihljivem nogometnem igrišču.

Poleg nogometnih aktivnosti je tabor ponudil tudi raznolike družabne igre in sprostitvene aktivnosti. Otroci so uživali v igranju družabnih iger, se preizkušali v različnih vodnih športih na reki Dravi ter sodelovali v zabavnih delavnicah in tekmovanjih. Obisk gasilcev PGD Ormož je bil eden zraven vožnje s kajaki, kanuji in supi eden od vrhuncev tabora, saj so otroci imeli priložnost pluti z motornim čolnom po reki Dravi in se dvigniti v nebo s košaro.

Vsak dan je bil poln smeha, novih prijateljstev in veselih trenutkov. Na koncu tabora so bili otroci nagrajeni za svoj trud in dosežke. Prejeli so zaslužene značke in pohvale za svoje dosežke, zaključni del pa je bil posvečen druženju in tekmam proti staršem in trenerjem.

Takšni tabori so izjemno pomembni in prinašajo številne koristi za otroke. Poleg tega, da omogočajo izboljšanje nogometnih veščin, spodbujajo tudi fizično aktivnost, ki je ključna za zdrav razvoj otrok. Otroci se naučijo pomembnosti timskega dela, discipline in vztrajnosti, kar so vrednote, ki jim bodo koristile v vseh življenjskih situacijah.

Poleg tega tabori ponujajo priložnost za razvijanje socialnih veščin, saj otroci spoznavajo nove prijatelje, se učijo medsebojnega sodelovanja in komunikacije. Družabne aktivnosti in sprostitveni trenutki prispevajo k njihovemu celostnemu razvoju, saj spodbujajo ustvarjalnost, reševanje problemov in samostojnost.

Tabor je bil izjemno uspešen in je otrokom prinesel nepozabne spomine ter nove nogometne izkušnje. Organizatorji se zahvaljujemo staršem za zaupanje in podporo ter se že veselimo naslednjega leta, ko bodo mladi nogometaši in nogometašice ponovno imeli priložnost sodelovati v tem edinstvenem športnem dogodku.



Več v Šport