Tretjič izvedli Inkluzivni poletni tabor Rast

Tabora se je udeležilo 35 otrok in mladih odraslih starih od 5 do 30 let.

Prlekija-on.net, nedelja, 7. julij 2024 ob 20:58
3. Inkluzivni tabor Rast

3. Inkluzivni tabor Rast

Inkluzivni poletni tabor društva Rast Ljutomer, je letos potekal že tretje leto zapored in sicer v tednu od 1. do 5. julija 2024, vsak dan od 8. do 15. ure. Tabora se je udeležilo 35 otrok in mladih odraslih starih od 5 do 30 let. Udeleženci so bili mladi člani našega društva, učenci OŠCG Ljutomer in sorojenci vseh prej naštetih. Tabornike je spremljalo 14 spremljevalcev prostovoljcev.

Inkluzivna naravnanost tabora vsako leto navduši nas spremljevalce, še posebej pa naše otroke, ki na taboru stkejo nova prijateljstva, spodbujajo eni druge pri premagovanju strahov, izzivov in na ta način oboji pridobivajo neprecenljive, bogate življenjske izkušnje.

Letos so udeleženci na taboru telovadili z Nušo Vukan v ŠIC- u , se peljali z brodom čez reko Muro, mnogi med njimi tudi prvič. Cel dan so se kopali v Termah Banovci, se peljali z vlakom v Mursko Soboto, si tam ogledali grad in muzej, na Razkrižju so obiskali likovno delavnico z umetnostno terapevtko Karoline Ovsenjak, izvedli veliko ustvarjalnih delavnic, športnih iger in zadnji dan na obisk povabili nanduja Nandeta iz kmetije Cetin iz Škofljice. Nandu Nande je bil presenečenje, za katerega taborniki niso vedeli. Tako je bil še posebej zanimiva atrakcija, ki je razveselila naše otroke.

Zaključili smo s piknikom pri OŠ Cvetka Golarja Ljutomer, ki so z nami velikodušno delili svoje prostore. Vsi taborniki in spremljevalci pa so prejeli zasluženo pohvalo ter zahvalo za sodelovanje, vztrajnost in premagovanje izzivov. Polni idej in zagona smo se poslovili z obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo.

Zapisala: Marija Kašić,
predsednica društva Rast Ljutomer in vodja tabora



Več v Kultura in izobraževanje