Metaljot Raspaljot tudi letos navdušil številno publiko

Festival se je v teh letih že dodobra uveljavil v mestecu ob Savinji, organizacija pa je vsako leto boljša in po odzivu stalnih obiskovalcev se mu obeta lepa prihodnost.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:53
Tokrat so Laško obiskali grški velikani Rotting Christ

Tokrat so Laško obiskali grški velikani Rotting Christ

Prvi petek v letošnjem juliju se je v Laškem odvijal četrti metalski festival Metaljot Raspaljot, ki je ponovno navdušil številno občinstvo, ki se je letos zbralo še v večjem številu, kot prejšnja leta. Večinoma gre za domače občinstvo, a vsako leto je med njimi več obiskovalcev iz sosednjih držav ter tudi vedno več ljubiteljev tega žanra iz celotne Evrope. K temu pripomorejo tudi zveneča imena skupin, ki se vsako leto predstavijo publiki. Festival se je v teh letih že dodobra uveljavil v mestecu ob Savinji, organizacija pa je vsako leto boljša in po odzivu stalnih obiskovalcev se mu obeta lepa prihodnost. Sredi grajskega trga se je tokrat zbralo okoli 700 oboževalcev metala in trših ritmov, kjer se je za vsak okus našlo nekaj.

V preteklosti je festival gostil že priznane skupine, kot so Decapitated, Pomaranča, Sinister, Benediction, Interceptor, Batushka, Noctiferia, The Stone, Infest, Sarcasm, Metalsteel, Eruption in mnoge druge, tokrat pa so Laško obiskali grški velikani Rotting Christ, ki letos obeležujejo 35. obletnico delovanja, nedavno pa so izdali že svoj 14. studijski album Pro Xristou.

Poleg omenjenih Grkov, so večje ime festivala bili nedvomno nizozemski death metalci Pestilence ter ukrajinski blackened death/doom/sludge metalci 1914, ki so prvič nastopili v Sloveniji.

Nastopili so tudi velikani jugoslovanske metalske scene Bombarder, slovenske barve pa so tokrat zastopali predstavniki grindcore scene Slugpit, staroste slovenske metal scene, thrash/groove metalci Kaoz, black metalci Dekadent ter legendarni Skytower, ki so pred dobrimi 25 leti nastopili kot predskupina Metallice na bežigrajskem stadionu v Ljubljani, tokrat pa so se ekskluzivno po več kot 20 letih vrnili na odre.

Festival je do sedaj vedno potekal en dan, organizatorji pa upajo, da bi se v prihodnosti lahko razširil na najmanj dva dneva in dobil svoj kamp. Kot pravijo organizatorji pa so za uspeh festivala ključni odlični odnosi s krajevno skupnostjo in občino, ki je festival zelo lepo sprejela, številna lokalna podjetja pa festival vsako leto tudi sponzorsko podprejo.



Več v Družabno