Krepko pod vplivom alkohola po avtocesti vozil v napačno smer in trčil v motorista

37-letnemu vozniku osebnega avtomobila je indikator alkohola pokazal 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, sreda, 10. julij 2024 ob 09:13
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Mariborski operativno komunikacijski center je bil danes ponoči, nekaj minut pred 1. uro, obveščen, da po avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Mariboru v nasprotni smeri vozi voznik osebnega avtomobila. Med vožnjo je voznik osebnega avtomobila trčil v voznika motornega kolesa.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled kraja prometne nesreče, pri čemer je bilo, po do sedaj zbranih obvestilih ugotovljeno, da tako, 55-letni voznik motornega kolesa, kot tudi 37-letni voznik osebnega avtomobila nista telesno poškodovana. Obema je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki je pri vozniku osebnega avtomobila pokazal 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku, medtem, ko je pri vozniku motornega kolesa bil rezultat 0.00 mg/l.

Policisti bodo zoper 37-letnega voznika osebnega avtomobila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po čl. 324. Kazenskega zakonika (KZ-1).



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34