Ljutomerska policista rešila življenje občanu, ki je želel skočiti pod vlak

V soboto v popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da oseba v okolici Ljutomera kaže znake, da bo skočila pod vlak. Posredovala sta policista, ki sta to preprečila.

Prlekija-on.net, sreda, 10. julij 2024 ob 10:18
Občan se je zagnal v smeri železniške proge

Občan se je zagnal v smeri železniške proge

6. julija 2024 v popoldanskem času so bili policisti obveščeni, da oseba v okolici Ljutomera kaže znake, da bo skočila pod vlak.

Policista PP Ljutomer sta se takoj zapeljala na železniško postajo v Ljutomer in na koncu perona res opazila moškega. Zaradi njegovega trenutnega psihičnega stanja sta na kraj poklicala še nujno medicinsko pomoč. V tem času je iz smeri Ormoža po tirih pripeljal tovorni vlak. Občan se je s silo telesa zagnal v smeri železniške proge. Policista sta ga s hitrim in samoiniciativnim posredovanjem rešila in sicer tako, da je prvi policist zadržal osebo s silo telesa, drugi policist pa je oba takrat pravočasno potegnil na peron ter s tem preprečil, da nista padla pod vlak.

Policista PP Ljutomer Silvo Kelenc in Sašo Potisk sta s pravočasnim prihodom na kraj dogodka in s požrtvovalnim dejanjem, kjer sta izpostavila tudi svoje življenje občanu rešila življenje.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34