Zgradili bodo novo trgovino za prodajo obutve znamk Planika in Meindl

Planika Turnišče v Prekmurju razvija najsodobnejše modele obutve Meindl, ob tem pa ohranjajo tudi sijaj blagovne znamke Planika.

Prlekija-on.net, sreda, 10. julij 2024 ob 12:57
Planika Turnišče

Planika Turnišče

Planika Turnišče, ki nadaljuje dolgo tradicijo prepoznavne znamke obutve in čevljarstva v Turnišču, bo do konca leta zgradila novo trgovino, kjer bodo na več kot 300 kvadratnih metrih prodajali visokokakovostno pohodniško obutev znamk Planika in Meindl.

Tehnični direktor podjetja Planika Turnišče Milan Jaklin je v sredo podpisal pogodbo z gradbenim podjetjem Zidarstvo Maučec, ki bo na lokaciji obstoječe tovarne v Turnišču zgradilo novo trgovino za prodajo obutve, prenovilo pisarniške prostore in na novo uredilo dvorišče tovarne, kjer bo izgrajen tudi nov uvoz za tovorna vozila. Vrednost vseh gradbenih del, ki se pričenjajo v juliju in bodo predvidoma zaključena do konca letošnjega leta, znaša 1,5 milijona evrov. Od leta 2021 je 100-odstotni lastnik Planike Turnišče nemški holding Meindl, ki je znan predvsem kot proizvajalec visokokakovostne pohodniške obutve, proizvaja pa tudi vojaško in zaščitno obutev. V zadnjih dveh letih je Planika Turnišče v svojih prostorih že izvedla selitev šivalnice, preureditev sanitarij, garderob in dela skladišča v vrednosti 250.000 evrov.

Projekt Planika Turnišče d.o.o.

"Kljub temu, da je od takrat, ko je v Turnišču še obratovala trgovina z našo obutvijo minilo že skoraj 20 let, smo še vedno zaznavali veliko povpraševanje individualnih kupcev, ki želijo kupiti visokokakovostno pohodniško obutev znamke Planika in Meindl. S podporo našega lastnika smo tako uspeli pripraviti projekt izgradnje nove trgovine, ki bo ponujala največji nabor obutve Planika in Meindl v širši okolici. Ob tem bomo prenovili tudi pisarniške prostore, ki so bili zgrajeni že pred več kot 50 leti in nekaj spremljajočih prostorov. Na novo bo urejen tudi uvoz na območje tovarne za tovorna vozila, saj naša lokacija postaja vse bolj pomembna tudi iz logističnega vidika za koncern našega lastnika," je ob podpisu pogodbe povedal tehnični direktor Planike Turnišče Milan Jaklin.

Naložba potrjuje dolgoročne načrte lastnika s tovarno v Turnišču in njeno izjemno pomembno vlogo v celotnem koncernu Meindl, sicer družinskega podjetja iz Nemčije, ki ga vodi že deveta generacija družine Meindl. Planika Turnišče je namreč osrednji razvojni center celotnega holdinga in tako v Prekmurju razvijajo najsodobnejše modele obutve Meindl, ob tem pa ohranjajo tudi sijaj blagovne znamke Planika. V Turnišču že več let deluje tudi evropski center za razvoj novih tehnologij za svetovno znano znamko Gore-tex, ki spada med vodilne ponudnike tkanin z nepremočljivimi membranami. Planika Turnišče trenutno zaposluje 222 delavcev, v letu 2023 je ustvarila dobrih 37 milijonov prihodkov in 1,1 milijona čistega dobička.

Projekt Planika Turnišče d.o.o.



Več v Gospodarstvo