Znani so tudi rezultati splošne mature spomladanskega roka dijakov GFML

K splošni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 105 dijakov splošne in umetniške gimnazije. Maturo so uspešno opravili 103 dijaki (98,1 %), dve dijakinji sta bili neuspešni iz enega predmeta (1,9 %).

Prlekija-on.net, četrtek, 11. julij 2024 ob 10:50
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer s ponosom sporoča rezultate spomladanskega roka splošne mature dijakinj in dijakov. Prejšnji teden smo poročali o izjemnem uspehu dijakinj in dijakov, ki so opravljali poklicno maturo. Temu uspehu se pridružujejo tudi maturantje 58. generacije splošne gimnazije, 4. generacije umetniške gimnazije, smer gledališče in film, ter 20. generacije maturitetnega tečaja.

K splošni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 105 dijakov splošne in umetniške gimnazije. Maturo so uspešno opravili 103 dijaki (98,1 %), dve dijakinji sta bili neuspešni iz enega predmeta (1,9 %). O izjemnem uspehu dijakov pričajo tudi naslednja dejstva, da je povprečno število doseženih točk 21,2, medtem ko je državno povprečje 20,1 točke ter da je sedem dijakov (6,7 %) doseglo 30 oziroma več točk, s čimer se uvrščajo med t. i. zlate maturante, med njimi je en dijak dosegel vse točke in s tem postal diamantni maturant.

Znani so rezultati poklicne mature, foto: Špela Jambriško

Znani so rezultati poklicne mature spomladanskega roka na GFML


Diamantni maturant je postal Vid Sakač (Občina Lendava), zlati maturantje pa so Saša Štajner, Filip Zver (oba Občina Križevci), Živa Smodiš (Občina Ljutomer), Tjaša Kustec (Občina Črenšovci), Martin Novak (Občina Središče ob Dravi) in Petra Ouček (Občina Puconci).

Izjemnost rezultatov potrjuje tudi dejstvo, da je 23 dijakov doseglo 25 in več točk, kar pomeni 22 % vseh maturantov. Dijaki bodo v naslednjih dneh imeli možnost vpogleda, kar pomeni, da se bodo rezultati še lahko spremenili. Še posebej to velja za dijake, ki jim je malo zmanjkalo do naziva diamantni oz. zlati maturant: dva dijaka sta dosegla 33 točk; dva dijaka pa sta dosegla 29 točk.

Na šoli izvajajo tudi program maturitetni tečaj. K maturi je pristopilo šest kandidatov, uspešni pa so bili štirje (66,7 %), dva dijaka sta bila neuspešna pri enem predmetu.

"Predvsem želim poudariti, da sta uspešno opravljena matura in s tem zaključek srednješolskega izobraževanja uspeh vsakega posameznika. Sta odraz dela, interesa in osebnih ciljev. Za vsakim uspehom stojijo družina, prijatelji in šola kot celota. Zato gre zahvala staršem in vsem zaposlenim na GFML, ki so s svojim prispevkom omogočili pogoje, da so dijaki pridobili znanje in izkušnje, ki jim ponujajo vstopnico na želeno fakulteto in uspehe pri nadaljnjem izobraževanju oz. na poklicnem področju. Predvsem pa želim maturantom uspeh, zadovoljstvo in srečo v življenju," je ob tem sporočil ravnatelj Franc Čuš.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval poklicne in splošne mature bo potekala danes zvečer, ob 20.30, na Glavnem trgu v Ljutomeru.



Več v Kultura in izobraževanje