V Ormožu si lahko julijske večere popestrite z glasbo, dobro hrano in zabavo - prihaja tradicionalni OFAK Festival

Ekipa Kluba ormoških študentov je pripravila bogat program na festivalu, ki bo potekal od 20. do 27. julija. Objavljamo celoten program.

Prlekija-on.net, petek, 12. julij 2024 ob 17:08
OFAK festival, foto: Špela Jambriško

OFAK festival, foto: Špela Jambriško

Poletje je v polnem zagonu in tudi letos si bomo v Ormožu julijske večere popestrili z glasbo, dobro hrano in zabavo. V Ormožu se namreč ponovno začenja sedaj že tradicionalni OFAK festival, ki ga organizira Klub ormoških študentov.

Za otvoritev v soboto 20. julija so letos izbrali skupino, ki izvaja predvsem glasbene zvrsti kot so funk, soul in r&b. Slovijo po energičnih ritmih, bogatih melodijah in močnih vokalih. To je ena in edina glasbena skupina Batista Cadillac. Zraven njih se bo predstavil glasbenik Samo Budna in band, ter skupina Frishki.

Skozi nedeljsko popoldan 21. julija bodo razvajali svoje brbončice na odprti kuhinji imenovani OFAKÜHJA. Ponudniki bodo poskrbeli za vse okuse od tistih gurmanskih vse do sladkosnednih. Poskrbljeno bo tudi za osvežitev z raznolikimi pijačami. Uživali bomo lahko v dobri glasbi, saj se nam bosta na odru predstavile Taja in Lina.

Vroči dnevi so idealni za hladitev v bazenu z dobro družbo. Tako v ponedeljek 22. julija sledi poolparty na Ormoškem letnem kopališču. Zraven zabave v bazenu bodo potekali razni športni prijateljski turnirji v beerpongu, fuzbal tenisu in slip and slidu na drseči ponjavi. Zvečer sledi zabava ob bazenu. Skozi cel dan bo za glasbo skrbel DJ C. H. A. R. E. Za hrano bo poskrbel G-Spot Ormož. Hkrati nas bo razvajal z odličnim lokalnim pivom Skolibeer in na voljo bodo tudi pice iz peči Glowen.

Po prijetni osvežitvi se s tematskim večerom, ki bo potekal v torek 23. julija, selimo na južne in jugozahodne regije Združenih držav Amerike. V 20. letih prejšnjega tisočletja se je namreč na tem območju začela razvijati danes dobro prepoznavna glasbena zvrst country. Na oder tako prihaja glasbena skupina The Riverbend, ki bo skozi Country večer zabavala s svojo glasbo. Obiskovalci si lahko privoščite tudi viski in posebno zvrst piva. Tisti najbolj drzni pa se lahko preizkusijo v plesu in pridejo oblečeni, kot se za country spodobi.

V sredo 24. julija ste na festival vabljeni vsi ljubitelji kvizov, saj bo namreč potekal tradicionalni trivia večer. Vsaka skupina lahko šteje največ 6 članov, število skupin je omejeno, tako da si mesto s svojo skupino na triviji poskusite zagotoviti čim prej.

Naslednji dan, četrtek 25. julija, se bodo lahko izkazali najboljši športniki. V mestni grabi bodo potekali turnirji v odbojki na mivki, košarki in špricar milja.

Sledi hip hop večer v petek 26. julija, kjer se nam bodo na odru pridružili Slick, Zlatko, Mrigo in Toljo ter Drill. Za afterparty bo poskrbel DJ Mrigo.

Za zaključek celotnega festivala sledi že tradicionalni dogodek My House, My Castle, ki bo potekal v soboto 27. julija. Na odru se bodo predstavili DJ-i Hotel Groove, Alex Ranerro, JNX in C.H.A.R.E.

Vstopnice za festival po posameznih delih so na voljo na vseh prodajnih mestih Olaii (v katerikoli poslovalnici Trafika 3DVA in na bencinskih servisih MOL) ali preko spleta. Možnost je tudi nakupa festivalske vstopnice, ki stane 30 evrov, zraven je vključena zapestnica s katero ima posameznik možnost vstopa na vse dogodke, majica OFAK in celo tedenski prost vstop v času festivala na letno kopališče Ormož. Festivalske vstopnice so omejene, za nakup se obrnete na Saro Lah (+386 40 176 583).

Lepo vabljeni, da obiščete festival, kaj dobrega pojeste in spijete ter uživate v odlični glasbi. Ekipa Kluba ormoških študentov se že izredno veseli in komaj čakajo, da se podružimo na festivalu.

OFAK Festival



Več v Družabno