Učenec OŠ Cezanjevci oblikoval olimpijski plakat, ki nas te dni pozdravlja po vsej Sloveniji

Plakat olimpijskih in paraolimpijskih iger Pariz 2024, ki ga je oblikoval Rene Šparakl, učenec OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, nas pozdravlja po vsej Sloveniji.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. julij 2024 ob 13:58
Plakat v Ljutomeru

Plakat v Ljutomeru

Pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Parizu je Olimpijski komite Slovenije skupaj z velikim sponzorjem Europlakat ter v sodelovanju s Paraolimpijskim komitejem Slovenije objavil javni natečaj Plakat olimpijskih in paraolimpijskih iger Pariz 2024.

Bistvo natečaja združuje vrednote športa in olimpizma z olimpijskimi simboli. Obenem pa gre za seznanitev otrok in mladine o aktualnem obdobju olimpijskih iger v Parizu, ki bodo med 26. julijem in 11. avgustom 2024 in paraolimpijskih igrah, ki bodo potekale med 28. avgustom in 8. septembrom 2024.

Na tokratni razpis je prispelo preko 370 plakatov iz treh starostnih kategorij:

  • otroci v vrtcih (3 - 6 let)

  • osnovnošolci (6 - 15 let)

  • dijaki (15 - 18 let)

Največji odziv je bil v kategoriji osnovnih šol.

Plakat

V vsaki kategoriji je strokovna komisija za ocenjevanje prispelih del v sestavi predstavnikov OKS-a, Zveze ŠIS - Slovenskega paraolimpijskega komiteja, podjetja Europlakata in Ministrstva za kulturo RS zbrala po pet plakatov finalistov in izmed njih zmagovalna dela.

Ker Olimpijski plakat sodi med najbolj prepoznavne simbole olimpijskih iger, so se likovnemu natečaju odzvali tudi učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci. V različnih likovnih tehnikah so oblikovali izvirne plakate z olimpijsko in paraolimpijsko vsebino poletnih športov.

Ponosni smo, da je med plakati finalisti je tudi plakat učenca OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, katerega avtor je RENE ŠPARAKL, učenec 7. razreda.

Nagrajeni plakati so objavljeni na javnih plakatnih površinah podjetja Europlakat v obdobju pred in med olimpijskimi igrami Pariz 2024 in paraolimpijskimi igrami Pariz 2024 po vsej Sloveniji. Najlepše pa je, kadar jih lahko v velikih formatih na vidnih mestih občudujemo tudi v domačem kraju...

Plakat

Med njimi olimpijskemu duhu vabi tudi Renejev »jumboplakat«, za kar mu iskreno čestitamo.

Čestitamo tudi vsem sodelujočim učencem.

V športu smo združeni z isto željo...močno in strastno jo stisnimo v pesti za vse, posebej pa za naše športnike...

Zapisala mentorica Mira Petek



Več v Kultura in izobraževanje