Prlečka kot prva slovenska DJ-ka nastopila na festivalu Ultra Europe

Ksenija ima sicer kar nekaj izkušenj z nastopi na velikih prizoriščih, a je Ultra Split bilo prav posebno doživetje.

Prlekija-on.net, sreda, 17. julij 2024 ob 08:34
DE XENIA na Ultra Europe

DE XENIA na Ultra Europe

Na Ultra Europe v Splitu, ki letos praznuje deseto obletnico in velja za enega največjih evropskih glasbenih festivalov, je nastopila tudi postavna Prlečka Ksenija Filipič, sicer učiteljica v osnovni šoli, ki v zadnjih letih deluje tudi kot uspešna DJ-ka. Ksenija je prva Slovenka, ki je nastopila na tem festivalu, med nastopajočimi pa so med drugim bili tudi Martin Garrix, Afrojack, Hardwell, Armin Van Buuren in Pink Panda. Slovenska DJ-ka deluje pod umetniškim imenom DE XENIA.

Ksenija ima sicer kar nekaj izkušenj z nastopi na velikih prizoriščih, a je Ultra Split bilo prav posebno doživetje. "Nastopiti na tem svetovno znanem festivalu je zame res velika čast, saj sem s tem postavila nov mejnik v karieri in s tem postala prva Slovenka, ki je uspela stopiti na oder Ultra Europe. To je zame res veliko priznanje. Poleg tega pa se mi odpirajo vrata za naprej in se že obetajo podobno poznani festivali po celem svetu, tako da res neprecenljivo," je ob tem povedala Ksenija.

Ponosno pove, da je na odru zastopala barve naše male, a izjemno bogate države, kar ji je v izjemno čast. "Sem ponosna, da sem Slovenka, in sem to udejstvovala na vsakem koraku. Ne samo, da sem našo državo omenjala v intervjujih za svetovne medije, tudi na oder sem se odpravila s slovensko zastavo. Je pa na tem festivalu znano, da se tako nastopajoči kot tudi obiskovalci odenejo v barve svoje države in jo ponosno predstavljajo. Sploh za Slovenijo menim, da je to zelo pomembno, saj je kljub svoji majhnosti polna uspešnih ljudi, ki so marsikaj dosegli na različnih področjih, in mislim, da je prav da to sliši cel svet."

Povedala je še, da so občutki po nastopu na tako velikem festivalu fenomenalni, a pravi, da kljub vsemu ostaja prizemljena in preprosta.



Več v Družabno