Policisti so v zadnjih treh mesecih obravnavali kar 37 primerov nasilja v družini

V minulem dnevu je voznica v naselju Hrastje Mota z vozilom zapeljala levo z vozišča in se pri tem poškodovala.

Prlekija-on.net, četrtek, 18. julij 2024 ob 07:48
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, osem kaznivih dejanj, eno poškodbo vozila na parkirišču, tri primere povoženja divjadi in zasegli eno vozilo.

Tri prometne nesreče so se končale zgolj z materialno škodo, v dveh prometnih nesrečah pa so se tri osebe lažje poškodovale. V Lipovcih je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti trčila v drugo vozilo. Obe voznici sta se pri tem lažje poškodovali. V naselju Hrastje Mota pa je voznica z vozilom zapeljala levo z vozišča in se pri tem prav tako lažje poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali goljufiji v Ljutomeru in Svetem Juriju, tatvini na Vaneči in Moravcih, poneverbo v Apačah, ponarejanje denarja v Nemčavcih in dve kaznivi dejanji nasilja v družini v Gornji Radgoni in Lastomercih.

Policisti so v zadnjih treh mesecih na območju PU Murska Sobota obravnavali kar 37 primerov nasilja v družini. V 19 primerih so nasilnežem izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja in tako zagotovili varnost žrtvam ter preprečili nadaljnje izvajanje nasilja. Nasilje ne sme biti niti prva niti zadnja možnost reševanja konfliktov v družini. Če znotraj družine s pogovorom ne uspete rešiti težav, poiščite pomoč pri strokovnih službah. V primeru, da postanete žrtev fizičnega, psihičnega, ekonomskega ali spolnega nasilja, pa zadevo prijavite na najbližji policijski postaji ali pokličite interventno številko policije 113. Policija ima do nasilja v družini ničelno toleranco.

V Bratoncih je bil kontroliran voznik osebnega avtomobila, za katerega se je ugotovilo, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zato mu je bilo vozilo zaseženo.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.



Več v Črna kronika