Bogoslužje ob Božiču

Rimokatoliška maša v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 23. december 2011 ob 18:10
Pesem Sveta noč

Pesem Sveta noč

Pred bližajočimi božičnimi prazniki je bilo poskrbljeno tudi za praznično vzdušje vernikov v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Tako je 22. decembra dopoldne ob 11. uri v jedilnici doma potekala rimokatoliška maša. A istega dne popoldne so se v domski kapelici, v pritličju doma, zbrali evangeličani.

Kajti evangeličansko bogoslužje je organizirano enkrat mesečno in tudi tokrat je verne po tradiciji obiskal duhovnik evangeličanske cerkvene občine Apače Igor Vukan Omar. Pred Božičem so se mu ob spremljavi harmonikarja pridružili še pevke upokojenskega pevskega zbora evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota. V sklopu slovesnega verskega obreda je bila opravljena tudi skupna spoved vernih evangeličanov. Tokratni praznični popoldan jim je bil polepšan še z lepo urejenimi jaslicami v domski kapelici. Jaslice so namreč že nekaj dni prej uredili  stanovalke in stanovalci doma in to v okviru svojih rednih ročnodelskih aktivnosti.

Za zaključek so vsi skupaj zapeli pesem »Sveta noč«, ki je vsem še dolgo zvenela v srcih, saj eden največjih krščanskih praznikov – Božič – »napoči« šele v nedeljo.


Več v Kultura in izobraževanje