Ženska moškega prosila za denar, nato pa mu ukradla denarnico

K vozniku se je usedla ženska, ki ga je prosila za denar. Malo kasneje je moški pri plačevanju artiklov v trgovini opazil, da mu manjka denarnica.

Prlekija-on.net, petek, 26. julij 2024 ob 09:45
Policija

Policija

Policisti na območju PU Murska Sobota so v preteklem dnevu obravnavali tri kazniva dejanja, pet prometnih nesreče, tri poveženja divjadi in štiri kršitve javnega reda in miru.

Na področju kriminalitete so obravnavali goljufijo in tatvino v trgovini. Okoli 19.00 ure so bili obveščeni, da se je pri Hoferju v M. Soboti k vozniku usedla ženska, ki ga je prosila za denar. Malo kasneje je moški pri plačevanju artiklov v trgovini opazil, da mu manjka denarnica. Oškodovani je takoj posumil, da je bil okraden in je o tem obvestil policijo. Policisti so s hitrim posredovanjem prijeli osumljenko, ki je denarnico z vsebino izročila. Zoper osumljeno kaznivega dejanja drzne tatvine bo podana kazenska ovadba.

Policisti so še obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. V M. Soboti na Slomškovi ulici je vinjen kolesar zaradi neprilagojene hitrosti trčil v robnik in se je pri padcu lažje telesno poškodoval. Odpeljan je bil v SB M. Sobota, kjer je ostal na opazovanju. Udeleženec prometne nesreče je prejel plačilni nalog.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnem prostoru. Vsi kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona.



Več v Črna kronika