Ljutomerski gasilci prevzeli novo vozilo GVC-1

V tako imenovani Z-Cab kabini se nahajajo štirje izolirni dihalni aparati, kjer si lahko gasilci že med vožnjo na kraj intervencije nadenemo izolirni dihalni aparat, kar omogoča še hitrejše posredovanje ob požarih.

Prlekija-on.net, petek, 26. julij 2024 ob 19:34

Včeraj smo v Zagrebu prevzeli naš nov GVC-1, ter se odpravili na pot v Ljutomer, kjer smo prihod gasilskega vozila zvečer tudi svečano pričakali pred gasilskim domom.

Objavil/a PGD Ljutomer dne Sobota, 20. julij 2024

Prevzem novega vozila

V petek, 19. julija, je bil za PGD Ljutomer velik dan, saj so svoj vozni park posodobili z novim vozilom GVC-1, na podvozju Scania P410XT. "Nadgradnjo vozila je izvedlo podjetje Ziegler iz Zagreba. Vozilo ima integrirano črpalko znamke Ziegler in rezervoar s 3000 litri vode. V tako imenovani Z-Cab kabini se nahajajo štirje izolirni dihalni aparati, kjer si lahko gasilci že med vožnjo na kraj intervencije nadenemo izolirni dihalni aparat, kar omogoča še hitrejše posredovanje ob požarih. V vozilu se nahaja termo kamera, merilec plinov, penilo za gašenje, kovček z orodjem, motorne žage, sekire, oprema za vrvno tehniko, stikalna lestev, svetlobni steber, kovček za prvo pomoč, set za opekline, vakuumske opornice, zajemalna nosila z oporo za glavo, razno orodje in pripomočki za gašenje požarov, reflektorji, škarje in razpiralo za posredovanje ob prometnih nesrečah, oprema za posredovanje ob intervencijah z nevarnimi snovmi. Vozilo, ki je bilo izdelano po naših željah, bo tako omogočalo učinkovitejše in hitrejše posredovanje na intervencijah," so ob tem zapisali pri PGD Ljutomer in dodali, da gre velika zahvala Občini Ljutomer, podjetju LiveSafe ter vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli pri nabavi vozila.

Pretekli .

Objavil/a PGD Ljutomer dne Torek, 23. julij 2024

PGD Ljutomer ima novo vozilo

Objavil/a Občina Ljutomer dne Petek, 19. julij 2024


Več v Gospodarstvo