Prijeli več tujcev, en je posedoval popolni ponaredek bivalnega dovoljenja

Prijeli so 28 tujcev, 27 so jih odpeljali v azilni dom, zoper enega so podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prlekija-on.net, sobota, 27. julij 2024 ob 10:07
Tujci

Tujci

V petek, ob 6.00 uri so policisti PP Ormož v kraju Središče ob Dravi prijeli dva tuja državljana, ki sta na nezakonit način vstopila v R Slovenijo. Oba sta bila odpeljana v azilni dom.

Policisti PP Gorišnica so nekaj po 15. uri v kraju Mali Okič, prijeli 19 tujih državljanov, ki so na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo. Vsi so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 20.25 uri so na ŽP Maribor policisti obravnavali tujega državljana, ki je nezakonito vstopil v R Slovenijo, odpeljan je bil v azilni dom.

Policisti PP Ormož so ob 20.30 uri v bližini MP Središče ob Dravi prijeli štiri tuje državljane, ki so na nedovoljen način vstopili v R Slovenijo. Vsi so bili odpeljani v azilni dom.

V središču Maribora so policisti ob 21.25 uri prijeli tujega državljana, ki je nezakonito vstopil v R Slovenijo, odpeljan je bil v azilni dom.

Policisti PPIU so imeli v Zgornjem Gruškovju (bivši mejni prehod) v postopku državljana Vietnama, ki je posedoval popolni ponaredek bivalnega dovoljenja. Zoper njega so podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.



Več v Črna kronika