Neurje uničilo društveni šotor, škode za okoli 40 tisoč evrov

Neurje je uničilo šotor, ki je bil postavljen za bližajočo prireditev Pozdrav jeseni v Šprincu. Škode je za okrog 40.000 €.

Prlekija-on.net, sobota, 3. avgust 2024 ob 07:50

KATASTROFA ZA TURISTIČNO DRUŠTVO RAZKRIŽJE IN DRUGA DRUŠTVA V OBČINI Ko smo včeraj delovno in zagnano postavili velik...

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Petek, 2. avgust 2024

Uničen šotor

Petkovo neurje, ki je zajelo naše kraje, je poleg številnih odkritih streh, podrtih dreves, poplavljenih hiš in cest, uničilo tudi šotor turističnega društva na Razkrižju. Šotor so postavili ravno te dni za prireditev Pozdrav jeseni v Šprincu, neurje pa ga je sedaj uničilo sporoča župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič. Škode je za okoli 40 tiosč evrov.

"Ko smo včeraj delovno in zagnano postavili velik ŠOTOR za blizajočo prireditev Pozdav jeseni v Šprincu, ga je današnje neurje v celoti uničilo. Škode je okrog 40.000 €. Žalosten sem, ker si je društvo z večletnimi prihranki šotor nabavilo in ga prezplačno posojalo drugim društvom, sedaj pa je vprašanje kako do novega šotora. ŽE SEDAJ PA PROSIM LASTNIKE ALI NAJEMODAJALCE ŠOTOROV, DA POMAGAJO S POSOJO ŠOTORA, da bo društvo lahko izvedlo TRADICIONALNO, 26. PRIREDITEV NA VELIKO MAŠO, 15. AVGUSTA V ŠPRINCU.
Še nocoj ali jutri zjutraj pričakujem ljutomerske gasilce z dvigalom, da nam pomagajo odstraniti zvite kovinske stebre in nosilce šotora.
ČE BOMO RABILI POMOČ BOM POKLICAL PREDVSEM MLADE MOŠKE
." je ob tem zapisal župan.

Razdejanje po neurju v Ljutomeru

Neurje razdejalo ljutomerski park, podrlo je tudi most




Več v Črna kronika