Petkovo neurje poškodovalo in odkrilo številne strehe objektov

Najhuje je bilo v občini Križevci, kjer je veter odkril okoli 45 streh na stanovanjskih objektih. Strehe je odkrivalo tudi v občini Veržej in Ljutomer, kjer je med drugim poškodovalo del strehe na športni dvorani ŠIC.

Prlekija-on.net, nedelja, 4. avgust 2024 ob 17:56

Posledice včerajšnjega neurja v severovzhodni Sloveniji, ki je za seboj pustilo ogromno odkritih streh in podrtih...

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Sobota, 3. avgust 2024

Poročali smo že o petkovem neurju z močnim vetrom in nalivi, ki je popoldan zajelo severovzhod Slovenije. Predvsem močan veter je povzročil, da so padla številna drevesa in električni drogovi, odkrilo je tudi številne strehe objektov. Najhuje je bilo v občini Križevci, kjer je veter odkril okoli 45 streh na stanovanjskih objektih. Škodo so delno sanirali že v petek, s sanacijo so nadaljevali tudi med vikendom. V intervencijah v občini Križevci je skupaj sodelovalo deset gasilskih društev z več kot 85 operativci, na pomoč so priskočili tudi ljutomerski gasilci z dvigalom.

V Regijskem centru za obveščanje Murska Sobota so sicer zabeležili preko 100 dogodkov, kjer je bila potrebna intervencija. Strehe je odkrivalo tudi v občini Veržej in Ljutomer, kjer je med drugim poškodovalo del strehe na športni dvorani ŠIC.

Spodaj je nekaj fotografij, ki so nam jih posredovali bralci in bralke.

Razdejanje po neurju v Ljutomeru

Neurje razdejalo ljutomerski park, podrlo je tudi most


Ob koncu tedna ponovno večja verjetnost popoldanskih neviht

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) bodo zvečer krajevne plohe in nevihte ponehale. Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, a povečini suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20 °C.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V notranjosti Slovenije bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 32 °C.

V torek bo dokaj jasno, le v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja.

V sredo in v četrtek bo povečini sončno in vroče, verjetnost popoldanskih neviht se bo spet nekoliko povečala.

Odpravljanje posledic včerajšnjega silovitega neurja v termah Banovci. Fotografije nam je poslal Igor Rozman.

Objavil/a Meteoinfo Slovenija dne Sobota, 3. avgust 2024


Več v Narava