Na slavnostni prireditvi ob 68. prazniku Občine Ljutomer podelili nagrade in priznanja

V Ljutomeru je potekala slavnostna prireditev ob 68. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj ter glasbeno gostjo Niko Zorjan.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. avgust 2024 ob 17:35
Slavnostna prireditev ob 68. prazniku Občine Ljutomer

Slavnostna prireditev ob 68. prazniku Občine Ljutomer

V nedeljo, 4. avgusta, je v Ljutomeru potekala slavnostna prireditev ob 68. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo nagrad in priznanj ter glasbeno gostjo Niko Zorjan. Prireditev bi morala biti že v petek v Parku 1. slovenskega tabora, a je bila prestavljena zaradi neurja na Glavni trg.

Ob tem je spregovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki se je dotaknila aktualnih razmer doma in po svetu. Njenemu celotnemu govoru lahko prisluhnete v spodnjem videu, kjer si lahko ogledate celotno prireditev.

Nato so podelili nagrade in priznanja. Priznanja županje so prejeli Ricardo Žibrat s Cvena (za 40 let aktivnega udejstvovanja v karateju kot tekmovalec, trener in sodnik), Florjana Kastelic iz Ljutomera (za oživitev mestne slaščičarne in promocijo prleške gibanice), Anton Žinko iz Precetincev (za pomemben prispevek k promociji vinogradništva ter angažiranje pri gradnji doma vinogradnikov), poslovna hiša Mitra (za 30 let delovanja ter organizacijo kulturno-gastronomskih dogodkov ) in Kasaški klub Ljutomer (za 150 let uspešne organizacije kasaških dirk in reje ljutomerskega kasača).

Nagrajenci Občinskega sveta Občine Ljutomer pa so Silva Pučko iz Mekotnjaka za 40 let delovanja na humanitarnem področju, Branko Krajnc iz Cubra za dolgoletno aktivno delo na področju gasilstva in ohranjanje prleške kulturne dediščine, Tanja Trstenjak iz Krapja za uspešno vodenje in izvedbo projektov na POŠ Cven ter aktivno delovanje v domačih društvih in na humanitarnem področju, Prleški študentski klub za 70 let uspešnega povezovanja prleških študentov in za 30 let organiziranja Zobl žurov ter Lončarstvo Žuman ob 150-letnici delovanja.

Obrazložitve za nagrajence Občinskega sveta bodo objavljena posamezno v naslednjih dneh.

Ob tej priložnosti so čestitali tudi ljutomerskemu župniku Goranu Merici, ki je praznoval rojstni dan.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje