Slovenski zet osvojil srebrno medaljo na olimpijadi v Parizu

K uspehu je pripomoglo tudi uspešno zdravljenje prleškega bioenergetika.

Branko Košti, ponedeljek, 5. avgust 2024 ob 18:42
Brady Ellison pred leti v Sv. Juriju ob Ščavnici

Brady Ellison pred leti v Sv. Juriju ob Ščavnici

Pred izbruhom pandemije koronavirusa smo na našem portalu poročali o obisku odličnega ameriškega lokostrelca Bradyja Ellisona in njegove slovenske žene Toje v Prlekiji. Obisk je bil rezultat odličnega sodelovanja vrhunskega športnika z znanim prleškim bioenergetikom iz Precetincev Stanislavom Filipičem.

Pred začetkom priprav na olimpijske igre v Tokyu je pri športniku prišlo do poškodbe oziroma okvare prsta na roki, ki mu je onemogočala uspešno streljanje z lokom. Ameriški zdravniki mu okvare niso uspeli pozdraviti in olimpijske igre bi mu skoraj splavale po vodi. S pomočjo svoje slovenske žene Toje, z dekliškim priimkom Černe, je vzpostavil stik s prleškim bioenergetikom, kateri mu je z nekaj terapijami na njegovem domu v Precetincih in pozneje tudi z zdravljenjem na daljavo, uspel pozdraviti prst ter se je uspel pripraviti za olimpijado na Japonskem. Ellison, ki je na tokijski olimpijadi odkrito ciljal na medaljo, je takrat na sprejemu pri Sv. Juriju obljubil, da bo morebitno osvojeno zlato medaljo prinesel pokazat v Prlekijo.

Elissonova uvrstitev na tokijski olimpijadi nam ni znana, je pa očitno prleški zdravilec pred leti njegov prst odlično pozdravil. Dokaz za to je srebrna medalja, katero je Brady osvojil na letošnji olimpijadi v Parizu. V finalnem dvoboju z južnokorejskim lokostrelcem Wooseokum Leejum se mu je obetalo zlato, saj je vodil z 2:0 in 4:2, a je nato šele v šesti podaljšani seriji moral priznati premoč Woosejinu, ki je tako v Parizu osvojil že tretjo zlato medaljo.

S Tojo, prav tako lokostrelko, sta poročena od leta 2016, imata dva sinova in živijo v mestu Globe v Arizoni. Toja strelja s sestavljenim lokom, ki ni olimpijska disciplina, zato v Parizu ni tekmovala. Je pa junija letos po dveh letih premora zaradi nosečnosti in rojstva drugega sina, na tekmi svetovnega pokala v turški Antalyi osvojila četrto mesto.

Sprejem za svetovnega prvaka pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Prleški bioenergetik omogočil nadaljevanje športne kariere enemu najuspešnejših lokostrelcev na svetu


Moments from Brady Ellison's final today at #Paris2024!

Objavil/a USA Archery dne Nedelja, 4. avgust 2024


Več v Zanimivosti