Filip Zver z bronasto medaljo na 56. mednarodni kemijski olimpijadi

V slovenski ekipi je bil tudi dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Filip Zver, ki že vsa leta na državnih tekmovanjih iz kemije posega po najvišjih mestih. In tudi tokrat je bilo tako.

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2024 ob 13:35
Filip Zver na 56. mednarodni kemijski olimpijadi

Filip Zver na 56. mednarodni kemijski olimpijadi

Med 21. in 30 julijem 2024 je v Riadu v Savdski Arabiji potekala 56. mednarodna kemijska olimpijada. Letošnje olimpijade se je udeležilo 333 dijakov iz 89 držav, Slovenijo so zastopali 4 dijaki, ki so se v ekipo uvrstili na podlagi priprav in več izbirnih tekmovanj, ki so potekala na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani od januarja do maja.

V slovenski ekipi je bil tudi dijak Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Filip Zver, ki že vsa leta na državnih tekmovanjih iz kemije posega po najvišjih mestih. Naloge na olimpijadi zajemajo vsa področja kemije, so praktične in teoretične in ponekod presegajo fakultetni nivo, tako da od dijakov zahtevajo res dobro znanje, konkurenca pa je izjemno močna.

Filip Zver je na olimpijadi osvojil bronasto medaljo, enak uspeh so dosegli tudi ostali trije Slovenci.

Vsekakor pa je udeležba na takšni olimpijadi tudi priložnost za nova doživetja in izkušnje ter spoznavanje vrstnikov iz vsega sveta. Filip je svojo izkušnjo strnil v enem stavku: »Kemijska olimpijada je bila zanimiva, posebna in vroča izkušnja



Več v Kultura in izobraževanje